Тайните за красота на екранните легенди


Обаятелни, чаровни, красиви, стилни, запленяващи! Такива са звездите от "старите ленти", но какви са малките им тайни за безупречна визия - да научим сега:


София Лорен
Зашеметяващата София Лорен е била много красива в разцвета си през 60-те години на ХХ век - а и днес все още е. Нейната тайна? Зехтин.
Средиземноморската диета на София гарантирала наличието на поне две супени лъжици зехтин в менюто и всеки ден, а редовното втриване на малки количества от него в кожата поддържало хидратацията и тена и. Тя дори добавяла по няколко капчици зехтин във ваната си, за допълнително подхранване на кожата.


Тайните за красота на екранните легенди


Грейс Кели
Минималистичният шик на Грейс Кели и е спечелил репутацията на класическа красавица за вечни времена, но ето няколко трика, които тя е използвала. Вместо остри линии и ярки цветове, Грейс е избирила неутрални тонове, които едва доловимо подчертават естествения и вид - жълтеникавокафеви сенки, преливащи деликатно към веждите, за да ги подчертаят и два нюанса руж за очертаване на скулите - по-светъл върху костта и по-тъмен във вдлъбнатините.


Тайните за красота на екранните легенди


Одри Хепбърн
Одри Хепбърн стана популярна в Холивуд с нежната си красота. Тя наложи кукленския вид - съвсем леко потъмняване на клепачите и супер фин слой спирала на горните мигли. Носи се слух, че тя е постигала този естествен вид на миглите си, като ги е разделяла една от друга с игла след нанасянето на слой спирала.


Тайните за красота на екранните легенди


Джейн Ръсел
Тайната на секси стила на Джейн Ръсел е простичка - тя винаги е съчетавала цвета на червилото си с този на лака си за нокти. Тази идея се е зародила през 1939 година. Легендата разказва, че основателят на Revlon, Чарлз Ревлон, вечерял в луксозен ресторант, когато забелязал една дама да попива устните си със салфетка. Направило му впечатление, че цвета на лака и за нокти отговоря на нюанса на червилото и и така се родила една нова концепция за красота.


Тайните за красота на екранните легенди


Джоан Крофорд
Американската актриса Джоан Крофорд не използвала пълна гама продукти, за да поддържа легендарната си гладка и опъната кожа на лицето - тя дъвчела дъвка с убеждението, че това укрепва челюстта и и помага да изхвърли токсините от под брадичката си. Джоан е била много стриктна и към почистващия режим - след всяко измиване е напръсквала лицето си 25 пъти с ледено студена вода.


Тайните за красота на екранните легенди


Можем да почерпим вдъхновение от "хитринките" на иконите на кинокласиката. А какви са вашите "малки тайни"?


Снимки: facebook.com