Как да се справим с мазните корени на косата

Как да се справим с мазните корени на косатаКогато в кожата на косата се натрупа твърде много себум, цялата коса изглежда безжизнена. За щастие, за този проблем има светкавични решения.

Изтупайте мазните корени

Носете опаковка бебешка пудра. Просто нанесете прахообразното вещество в корените на косата си и го втрийте в кожата на главата с пръсти, както бихте направили с обикновен шампоан. След това използвайте четка с естествени косми, за да премахнете всички сивкави остатъци от косата си.

Третирайте мазните корени с алкохол

Впръскайте малко лак за коса в корените на косата си (трябва да използвате лак за мазна или фина коса, не за изтощена коса) или втрийте малко пяна за коса в кожата на главата. И пяната за коса, и алкохолът в лака за коса абсорбират излишния себум и съживяват косата отново.
Има и друг лесен метод - можете да използвате памучен тампон, напоен в тоник за лице, за да изтриете излишната мазнина от кожата на главата си. Обикновено тоникът за лице също съдържа алкохол. Проверете списъка на съставките върху опаковката, за да сте сигурни, че тоникът наистина съдържа алкохол, с който можете да отстраните излишния себум.

Контролирайте измиването на себума

Разбира се, измиването на косата с шампоан е най-правилното решение. За съжаление, тоалетните на работното място не винаги са подходящи за това. В тази ситуация е по-удобно да използвате сух шампоан. Просто напръскайте с него косата близо до кожата на главата и използвайте кърпа, за да го втриете. Изчеткайте косата си добре, след като сте оставили сухия шампоан да подейства за няколко минути.

Дръжте косата далеч от зоните с мазна кожа на главата

Колкото по-близо е косата до кожата на главата, толкова повече мазнини ще абсорбира. Затова леко тупирайте косата близо до корените или бретона си. Това придава обем на косата и я държи далеч от източника на себум (кожна мазнина).