Бързи решения при грешки по време на разкрасителните процедури

Бързи решения при грешки по време на разкрасителните процедуриВсеки прави грешки и това се отнася и за разкрасителните процедури. И да, има редица козметични грешки, които трябва да се фиксират много бързо, независимо от факта, че най-вероятно ще изпаднете в паника, опитвайки се да намерите начин да излелезе от това неудобно положение.
Така че ние сме тук, за да ви помогнем с някои бързи поправки на често срещани грешки при разкрасителните процедури.

1. Не изчакахте лака за нокти да изсъхне
На всяка от нас се е случвало нетърпеливо да не изчака достатъчно време без да пипа нищо и да стои мирно. Вместо да изтривате вече нанесения лак за нокти, просто махнете олющената част и запълнете с нов пласт лак за нокти.

2. Не слагайте балсамът по цялата дължина на косата
Често срещана грешка при прилагането на балсам за коса е да го нансянето подобно на шампоан. Често балсамите предизвикват по-бързо омазняване на косата, нанасяйте само по крайщата на косата, или от средата надолу.

3. Червило по зъбите
Конфузна ситуация. За да се предпазите от това недоразумение, след като нанесете червилото си, с помощта на салфетка можете да премахнете излишъка. Сложете салфетката между устните си и ги доближете максимално. Така по салфетката ще остане излишъка от червилото. Друг начин да се предпазите е първо да нанесете вазелин или балсам за устни преди цвета, който ще предпази зъбите.

4. Когато сенките за очи се озоват на бузите
Много често при нанасянето на прахообразни сенки за очи, при мигане те се озовават на бузите. Затова при нансянето им задръжте салфетка върху бузите, за да ги предпазите.

5. Грешен избор на цвят на кичурите за коса
Експериментирането с боите за коса, не винаги ви дава резултата, който сте желали. Ако ви се случи подобно нещо, временно решение е да избирате такива прически, които ще скрият несполучливите кичури - кок или конска опашка например.

6. Само погледнете тези петна от дезодорант по дрехите си
За бързо и ефективно премахване на оставете дрехата да изсъхне. Ако това не помогне разтъркайте двете части на маркираната област една срещу друга.

7. Ставате от сън и възглавницата ви е оставила белег
Често при продължителен сън имаме оставени от възглавницата спомени - причудливи форми по кожата на лицето. Лесно можете да се справите с тях като измиете лицето си с ледено студена вода. Така кръвообръщението се засилва и по-бързо изчезват отпечатъците от възглавница.

8. Ружът е в повече
Просто издухайте излишъка настрани. Ако пък използвате течен руж, попийте със слафетка. След това нанесете прозрачна пудра, за да уеднаквите навсякъде.

9. Нежелан обрив след маска за лице
Често маската, която сте купили е прекалено агресивна към кожата ви. Ако получите обрив след третиране на кожата, то може да решите проблема с домашно приготвено противодействие. Направете студен компрес със студено мляко и кубчета лед. Той ще успокои кожата.

Не се притеснявайте скъпи дами. Невинаги нещата са толкова лоши, колкото изглеждат. С помощта на някои хитринки може да се спаси положението временно. Въпреки това, бъдете внималтелни, когато избирате продуктите си за грижа за кожата.