Домашни рецепти за красота с яйце

Освен, че яйцата са много вкусни, то те и помагат на кожата ни да изглежда здрава и красива. представяме ви три рецепти за красота, които можете да направите вкъщи.
Опитайте и ще видите резултата!

1. Хидратираща и противовъзпалителна маска за лице
Съставки: 1 яйце и 1 супена лъжица мед, захар.
Тази маска е идеална алтернатива за борбата с петната по кожата и помага на кожата да изглежда по-млада и по-здрава. Какво трябва да направите, смесвате яйцата със захарта и когато яйцата са добре разбъркани добавяте меда. Нанесете на тънък слой върху кожата. Оставете маската да подейства в продължение на около 20 минути, след което трябва да изплакнете и подсушите кожата.

Домашни рецепти за красота с яйце

2. Спасение за очите: гел за очи от яйца
Съставки: 1 яйце или черупка от яйце.
Това е още по-лесна рецепта за да пробвате и да видите дали това е, което ви трябва, или не. Всъщност, това е готов гел за очи, което означава, че просто трябва да намажете кожата под и около очите със суров яйчен белтък. Избягвайте да нанасяте на клепача на окото.. След като се остави там в продължение на около 15 минути трябва да го изплакнете с хладка вода. Тази маска е предназначена за стягане на кожата и намаляване на линиите и бръчките.

3. Маска за коса с яйце и авокадо
Съставки: 1/2 авокадо и 1 жълтък.
Освен усъвършенстване на външния си вид по отношение на грижата за кожата, вие също трябва обърнете внимание и на състоянието на косата! За да се приготви тази маска за коса, ще трябва да се смесят авокадото с жълтъка, за да получите гладка консистенция. Започнете прилагането на маската в зависимост от техниката на отдолу-нагоре, като се започне с върховете и се завърши при скалпа. След като всичко е готово, можете да изплакнете или да измиете с шампоан и балсам. Мазнините, маслата и биотина, които се съдържат в авокадото ще ще придадат блясък на косата, докато жълтъците са незаменими за укрепване на космените фоликули.

Надяваме се да сме били полезни в грижата за кожата и косата с натурални продукти. Експериментирайте с подобни маски, няма да си навредите.