Полезни съвети за грима и прическата на абитуриентката

Полезни съвети за грима и прическата на абитуриенткатаБаловете наближават.
А вие скъпи абитуриентки подготвихте ли се?
Знаем, че вече сте избрали тоалетите, но ви представяме някои хитринки и съвети за грима и прическата в този специален за всеки тиийнеджър ден.

За грима:

1. Ако искате да издържи по-дълго червилото ви нанесете го върху устните, разтъркайте го надолу внимателно със салфетка, добавете малко пудра и нанесете отново цвета.
2. Не прекалявайте с прекалено тъмноточервило, защото то изисква постоянно да се нанася, а не е нужно да оклонявате вниманието си от самия ден.
3. Избягвайте броката по лицето или тялото. Така ще се предпазите от предозиране на грима. Заложете на матираната кожа.
4. вайно е да оформите правилно смесването на сенкитев за очи - от центъра към края. Така ще избегнете възможността очите да изглеждат по-малки.
5. В случай, че искате да направите вашите очи изглеждат по-големи, използвайте блестяща бяла пудра и нанесете на ългите на очите.
6. Излезте колкото се може с по-малко грим, това придава усещане за една красива и нежна девойка. Силният грим състарява, а все пак сте още на 18-19 години.
7. Използвайте домашно приготвени маски за лице в деня преди бала, за да съживите кожата си. те ще спомогнат за по-лесно нанасяне на грима и той ще стои по-добре на третирана кожа.
8. Последователното нанасяне на овлажнител, основа и пудра ще спомогне за запазването на грима за по-дълго време.
9. Може да добавите изкуствени мигли, за да наблегнете на очите. Изберете дължината и плътността им според формата на лицето и цветовете на сенките, за да избегнете натруфеност.
10. Ако не можете да изберете цвета на сенките и се опасявате, че ще бъде много тежък грима, то заложете на перлено кремаво, златно или бронзово. Може да се спрете и на "опушения" грим, който е предимно в сивата гама. Ако желаете да наблегнете на цялостното излъчване, то ние препоръчваме по-тъмен руж - праксовен, например. Желаете всички погледи вперени във вас, то ключът е към тъмните и контрасни устни.
11. Експериментирайте с цветовете. Използвайте нюанси на розово злато, което ще придаде естествено излъчване, но и ще добави лукс и шик. Това е вариант, който отива на всеки тен на лицето.

За прическата:

1. Използвайте сух шампоан, независимо, че косата ви е чиста. Това ще направи по-лесно оформянето на прическата.
2. Би било добре да сте наясно с типа на причската и нейното най-добро съчетаване с дрехата. Ако сте с рокля без презрамки, заложете на пусната изправена коса. Изберете нисък, небрежен кок, за рокля с V-образно деколте. Ако роклята ви е с едно рамо, направете косата си на една страна.
3. Класиката е модерна и при прическите, нали затова се нарича класика. Ако се затруднявате в избора си, то разгледайте класическите комбинации между грим и прическа.
4. Къдриците също са вариант, но те трябва да бъдат съобразени с модела на роклята, за да не стане натруфено и вместо да постигнете ефект, той да се превърне в дефект.
5. Изберете аксесоарите за коса много внимателно. Ако изобщо се нуждаете от такива. В момента на пазара изобилства от всевъзмовни неща, с които можете да се закичите, но дали това е наистина необходимо?
6. Ако желаете може да експериментирате и с цвета на косата. Но това задължително трябва да стане седмици преди бала, за да може да поправите грешката си, ако не сте улучили подходящия цвят или нюанс.