Домашни рецепти за красота с канела

Ще ви представим някои от основните ползи да използвате канела в домашните си рецепти за красота. Природните съставки във вашата козметика допълнително освежават и заздравяват тялото ви.
Преоткрийте лечебните качества на канелата.

Маска за лице против акне
На първо място е канелата е незаменим помощник при борбата с акнето. С помощта на анти-бактериалните си съставки и способността да почиства, тя спомага да премахнем нежеланото акне. Освен, че е една от най-любимите съставки за коктейли и луксозен парфюм, канелата също е идеална за маски за лице. За една ефективна анти-акне маска просто трябва да се смесят 3 супени лъжици мед и една супена лъжица канела. Нанесете върху кожата и оставете да подейства около десет минути. Ако започне парене изплакнете и подсушете лицето си.

Домашни рецепти за красота с канела

Домашно приготвен балсам за устни
Можете също така да използвате канела в случай на спешна нужда от антисептици, ако нямате нищо под ръка. Все пак бъдете внимателни да не предозирате.

За да направите устните си по-сочни и изразителни, смесете любимия си гланц с една щипка канела. Оставете сместа върху устните за около пет минути и изплакнете устните преди да нанесете цвета, който сте си избрали.

Маска за коса за бърз растеж
Препоръчително е да се смесват две супени лъжици от канела с мед и половин чаша зехтин или кокосово масло преди прилагането. След това чрез ресане на косата просто я оставете за 10-15 минути и изплакнете маската за коса с шампоан. Това трябва да се повтаря всяка седмица. Така че, ако косопад е актуален проблем за вас, е време да му се даде канелено лечение!

Домашни рецепти за красота с канела

Маска за лице за суха кожа
Канелата е полезна и за тези, които имат суха кожа. Спомага за замяната на мъртвите колетки с нови такива. Рецептата включва морска сол, бадемово масло, зехтин, мед и канела, разбира се.

Други ползи на канелата
Използването на канела помага в борбата с бръчките и вредното въздействие на слънцето.
Канелата също е изключително полезна за вашето здраве, като се започне от балансиране на кръвната захар и нивото на холестерола. Също така е полезна за вас, ако искате да се отървете от токсините и да подобрите имунната ви система.

И накрая, ако напоследък не сте в настроение, просто оставете няколко канелени листа наоколо. Друг вариант за аромотерапия е да разредите десетина капки канелено масло с 6 супени лъжици вода и напръскайте навсякъде.

Както разбрахме, канелата е невероятен природен продукт. За да можем да се насладим на всичките му предимства и положителни въздействия, трябва да се научим да го използваме правилно.