Маски за лице за всеки тип кожа в домашни условия

Грижата за кожата е един от начините да изглеждате добре. Но това не предполага да спестявате за безумно скъпите кремове в търговската мрежа. Подбрахме за вас едни от най-разпространените маски за лице, които можете да си направите сами. Важно е да знаете обаче, че трябва да сте наясно с кожата си и нейните особености.

Маска за лице с оризово брашно и зелен чай - за мазна кожа

Съставки:

1 пакетче зелен чай

1/2 чаша вода

1 супена лъжица оризово брашно

Първото нещо, което трябва да направите е да накиснете чая в чаша вода за около 10 мин. След това прибавете оризовото брашно. Получената смес се разбърква докато стане толкова гъста, че да е подходяща за мазане. Нанесете върху кожата и оставете да действа 10-15 мин. За измиването е нужна топла вода, а след това направете едно измиване и със студена, за да може порите да се затворят.

Маски за лице за всеки тип кожа в домашни условия

Маска за лице със сухо мляко

Съставки:

1 ч.л. сухо мляко

1 ч.л. мед

3 капки лимонов сок

Ключът за неповторимия ефект от тази маска е внимателното смесване на съставките. Маската се нанася върху кожата на лицето с кръгови движения. След това се изплаква с топла вода. Никога не оставяйте смес за следващ път, тъй като маската е изцяло натурална и не съдържа никакви консерванти.

Маски за лице за всеки тип кожа в домашни условия

Маска за лице с папая

Съставки:

1/2 чаша неузряла папая, нарязана на кубчета

1 ч.л. кисело мляко

1 ч.л. мед

Внимателно смесете съставките и нанесете върху лицето. Оставете да подейства 10 мин., отмийте с топла вода и подсушете. За по-добър финал може да нанесете лек овлажняващ крем.

Маски за лице за всеки тип кожа в домашни условия

Маска за лице с авокадо

Съставки:

1/2 узряло авокадо

1/4 чаша мед

Намачкайте авокадото и след това добавете и меда. Времето, необходимо за действие отново е около 10 мин. Измивате с топла вода. По желание може да нанесете хидратиращ крем за идеален завършек.

Маски за лице за всеки тип кожа в домашни условия

Маска за лице с цитруси

Съставки:

1 ч.л. лимонов сок

2 ч.л. мед

170 гр. кисело мляко

1/4 чаша овесени ядки

Смесвате съставките и нанасяте върху лицето с помощта на кръгови движения. Оставете сместа да изсъхне и измийте с топла вода.

Маски за лице за всеки тип кожа в домашни условияТези рецепти са изцяло съставени от натурални продукти и по този начин се избягват вредните влияния на готовите козметичните продукти. Поддържайте кожата си свежа и здрава дори и през зимния сезон.