Какво издава за характера на жената това дали носи грим?


Какво издава за характера на жената това дали носи грим?Повечето жени обръщат внимание на грима, особено в началото на нова връзка, но не предполагат, че той може да издаде на срещуположния пол някои черти на характера им.

Докато едни жени никога не биха излезли от дома си без грим, други въобще не се интересуват за това кой как ще ги възприеме.

Ново британско изследване показа, че жените, които не обичат да слагат грим ежедневно, са силни личности, които не страдат от комплекси. Те имат високи изисквания към хората, с които общуват, а обвържат ли се с някого, може да е за цял живот.

Техните противоположности, които не могат да излязат преди да са прекарали часове пред огледалото, са доста по-несигурни. Често те се опасяват да не бъдат отхвърлени. Затова се стараят винаги да изглеждат перфектно. Те по-рядко обръщат внимание на духовното и често са приемани от обществото като повърхностни личности.

Гримът с акцент върху очите говори за жени, които обичат да демонстрират своя чар, като същевременно запазят дистанция. Силното подчертаване на устните и безупречният руж издават желанието на дамите да се сближат със събеседника си, както в духовен, така и в еротичен план.

Специално внимание психолозите са обърнали на жените, които обръщат внимание на маникюра. Дръзките жени използват червени лакове. Романтичките предпочитат светлорозови нюанси или безцветни лакове, докато черният лак говори за бунтарската природа на момичетата.

Източник и снимка: БГНЕС