Красив грим само с очна линия и спирала


Красив грим само с очна линия и спирала
Много често дамите ползват цял куп продукти - коректор, сенки за очи, изкуствени мигли, блясък - за да гримират очите си зашеметяващо.

Но има и по-лесен начин, който може да ви даде също толкова красива и въздействаща визия. Всичко, от което имате нужда са Очна линия и Спирала - независимо дали обичате изчистения класически вид или такъв наподобяващ излъчването на рок звезда.


Подчертан външен ъгъл
Ако искате да постигнете една красива, ретро визия, класическият "котешки" грим е подходящ. Започнете като очертаете горния си клепач с течна очна линия. Вместо да я завършите в края на клепача, я удължете с още около половин сантиметър хоризонтално от външния ъгъл на окото. Подчертайте долния си клепач - ¼ от него в посока отвън на вътре. Тази линия трябва да се срещне с продължението на линията от горния клепач. Може леко да размажете долната линия, ако смятате, че е необходимо. Завършете визията с един слой черна спирала само на горните мигли. Воала - изкусителен котешки поглед - бързо и изящно!


Очертани очи
Ако искате класическа (и лесна за постигане) визия, можете да заложите на очертаните очи. Ако сте със светла кожа и руса коса, можете да изберете по светъл тон на очната линия - например светло сиво - за да избегнете прекалено тежкия контраст. Брюнетките и червенокосите дами могат да заложат на тъмно кафяво или черно. Използвайки очната линия подчертайте линията на миглите на горния клепач и след това - на долния, като избягвате нанасянето по вътрешния ръб на клепачите. Нанесете един слой черна спирала на горните и долните мигли и сте готови - класически вид в две лесни стъпки!


Подчертан вътрешен ръб
За да имате красив, страстен поглед, без да си правите цялостен опушен грим, подчертайте вътрешните ръбове на очите си. Ползвайте класическо черно или изберете смел цвят, който ще оголеми оптически очите ви. За сини или зелени очи можете да се спрете на лилаво или светло синьо. За по-тъмни очи - като лешникови, кехлибарени или кафеви - подходящи са тъмно лилаво, тюркоазено или кафяво с металически отблясъци. Внимателно очертайте линия по вътрешния ръб - в частта, най-близо до склерата (бялото на окото) - и се опитайте да не мигате много, докато изсъхне. Нанесете два слоя черна спирала върху горните и долните си мигли, за да завършите визията си.


Размазано
Ако търсите по-секси ефект, можете да заложите на една по-смело решение - използвайте наситена очна линия с цвят дървени въглища. Започнете като подчертаете вътрешния ръб както на горния, така и на долния клепач. Начертайте плътна линия по продължение на миглите на горния клепач и подчертайте съвсем леко линията на миглите на долния. Свържете двете линии като внимателно очертаете вътрешния ъгъл на окото си. Размажете леко и горната и долната линия с памучно тампонче или с апликатор за сенки - но не по цялата дължина, а само ¾ отвън навътре - оставяйки вътрешната страна на окото по-изчистена. Добавете два пласто от най-черната черна спирала, която имате и на двата реда мигли. Супер страстният поглед е на лице!

На снимката: Анджелина Джоли