Кое е най-голямото притеснение на жените през зимата?


Кое е най-голямото притеснение на жените през зимата?Зимните месеци са истинско предизвикателство за жените, които искат да запазят блясъка и свежестта на кожата си.

Ново проучване разкри, че "змийската кожа", която е суха, опъната и пада като люспи е най-голямото притеснение на жените през зимата.

Това показва анкета на 1 000 представителки на слабия пол, от които цели 90% се опасяват за състоянието на кожата си през мразовитото време.

Една четвърт от тях страдат от заболявания като чувствителна кожа, сухота, особено в областта на коленете и лактите. Друг проблем е т.н. "пилешка кожа", която поради липсата на слънчеви лъчи става почти синкава.

Малко под половината от жените изпитват по-сериозни проблеми на кожата като сърбеж и болки, а при 15% се появява екзема. Това се дължи главно на ниската влажност на въздуха и студения вятър, които имат изсушаващ ефект върху кожата.

Често се опитваме да се стоплим с горещи радиатори, пареща вана или душ, които буквално изсмукват влагата на кожата ни.

Експертите съветват да не забравяте грижата за кожата през зимата, само защото е скрита под дебели дрехи. Не трябва да се пренебрегва фактът, че красивата кожа изисква грижи през цялата година.

Източник: БГНЕС