5 мита за плоския корем

5 мита за плоския корем
Повечето дами си мечтаем да изглеждаме прекрасно в прилепнала рокля или топ през горещите летни дни и вечери.

Плоският корем определено е нещо, което ще ни доближи много до желаната визия.

Ако сте решили да започнете хранителен и двигателен режим за постигане на мечтаните резултати, за да не пилеете усилията си в грешна посока, ви предлагаме първо да се запознаете с 5-те най-разпространени мита, относно сдобиването с плосък корем:


1. Още повече коремни преси
Увеличаването на броя коремни преси няма да доведе до плосък корем. Пътят към него е изгарянето на слоя мазнини, натрупан върху коремните мускули, който им пречи да изглеждат изваяни. Така че не се фокусирайте толкова върху коремните преси, а върху премахването на мазнините по коремчето - например чрез кардио тренировки.


2. Гладуване
Може би понякога си мислите, че гладуването е единственият начин да отслабнете и да имате плосък корем. Но да изтезавате така тялото си е не само неефективно, но опасно за цялостното здравословно състояние и функциониране на организма. Винаги помнете, че нищо хубаво в живота не се случва на сила. Човешкото тяло е сложна система - гладуването може да наруши метаболизма ви, което само ще забави постигането на резултатите, към които се стремите. Така че вместо да пропуснете някое хранене, по-добре хапвайте по-малки порции от здравословни ястия през равни интервали от време (3-4 часа). Така организмът ви ще знае, че ще получава енергия редовно и няма нужда да трупа запаси под формата на телесни мазнини.


3. Хапчета за отслабване и добавки

Да прибегнете до тях може да ви звучи доста изкушаващо. На пазара са разпространени много такива препарати, които претендират, че ще ви осигурят плосък корем. Вие обаче трябва да знаете, че няма "магически хапчета" чрез изпиването на които да се превърнем в жените от мечтите си. В действително чрез подобни продукти по-скоро ще "отслабне" портфейлът ви, отколкото да се оформи коремът ви. А и дори да намаляват апетита в действителност и да ви карат да ядете по-малко, заслужава ли си да тровите организма си, вместо да потренирате?


4. Пакетирани диетични продукти
Има много опаковани храни, които са смятани за решението за загуба на тегло - но обикновено те съдържат рафинирана захар. Има и някои изкуствени съставки, от които тялото ви наистина не се нуждае. Пакетираните храни рядко водят до отслабване, защото повечето от тях са доста калорични. Препоръчително е да се придържате към по-питателна храна - например зеленчуци, плодове, печени и варени ястия, пълнозърнести продукти.


5. Избягване на въглехидратите
Много от разпространените диети може би ви карат да смятате, че въглехидратите са вредни за вашето здраве. Но това не е така - можете да приемате въглехидратна храна докато отслабвате. Достатъчно е да не залагате на крекери или чипс, а на овесени ядки, пълнозърнест хляб и кафяв ориз. С други думи - не се отказвайте от всички въглехидрати, а просто се придържайте към здравословните.