Кангол - история на една успешна марка

Кангол - история на една успешна марка„Царят на шапките". Така е известен брандът Кангол. Основан веднага след края на Първата Световна Война през 1918 год. от Jacques Spreiregen. Първият му проект е именно класическата „барета”, която става и главна щриха в повечето му творения през годините. В разгара на последващата Втора Световна Война, Кангол стават основни доставчици на барети за армията. В следващите 20 години баретата става задължителен "must have" елемент за модерния гражданин.

През 1938 г. Жак създава името KANGOL, за да се отличи от конкуренцията. Най-широко е разпространена теорията, че Жак комбинира K от плетене, ANG от ангора и OL от ​​вълна (wool). Kangol оборудва английския олимпийски отбор с барети на церемонията по откриването на Олимпийските игрите през 1948 год. През 1950 год. пускат на пазара модела" Тропик", който се превръща в истински хит и бестселър. През 1954 год. представят на пазара двата си най-значими модела - " Carricap" и "модел 504". През 1954 год. марката става безусловен монополист на пазара и диктатор на модата при шапките. Дистрибуцията се разраства към Америка и Африка. Малко известен е фактът, че брандът Кангол представя през 1964 год. своите нови рекламни лица - любимците на всички - "Бийтълс". През 1980 год. Кангол започва да създава шапки за обслужващия персонал на Бритиш Еърлайнс. 1983 год. принцеса Даяна се появява на корицата на Вог носейки шапка на Кангол. LL Cool J пуска първия си хитов албум като на обложката носи шапка с марката Кангол. Тогава започват да мислят какво да бъде логото на марката. Изработват се всевъзможни баджове с костенурки, коне и т.н, но се налага това с кенгуру.

Кангол - история на една успешна марка Кангол - история на една успешна марка

Кангол - история на една успешна марка Кангол - история на една успешна марка

Кангол - история на една успешна марка Кангол - история на една успешна марка

Към днешна дата марката притежава голямо разнообразие от шапки, аксесоари и облекло, установило своето качество и дизайн през годините, поколенията и културите. Кангол е не просто фешън бранд. Кангол е културен синтез на модата. Въплъщава в себе си най-ценното от британското културно наследство, като го смесва по своя собствен начин с настоящата и бъдеща мода на новото поколение. За сезон пролет/лято 2013 Кангол работи в партньорство с Marc by Marc Jacobs и новото лого на етикетите гласи “MARC BY MARC JACOBS ♥ KANGOL”. Голямо разнообразие на артикулите, които предлага Кангол, както и всички нови модни предложения можете да намерите в интернет магазина www.mybestwear.com , където с удоволствие биха отговорили на всички ваши въпроси, свързани с бранда.