Мобилните телефони имат лошо въздействие върху кожата на лицето

Мобилните телефони имат отрицателно въздействие върху целия организъм, но ново проучване показва, че последици има и върху кожата на лицето.

Експерти от Ню Йорк ни съветват да внимаваме колко дълги съобщения пишем, т.к. продължителното писане на SMS-и с малък шрифт на буквите може да увреди зрението и да направи очите ни кривогледи. Това също така допринася за поява на бръчки в областта на веждите и очите.

След дълъг разговор едната половина на лицето е загрята от топлината на устройството и ръката, с която го държите. Продължителното излагане на тази вредна топлина може да увеличи производството на меланин, който от своя страна води до образуването на старчески петна по лицето. Според специалистите тези петна могат да ви направят визуално по-стар с до десет години.

Изкуствената светлина от телефоните, които гледаме преди да заспим, предизвиква смущения в производството на мелатонин, като по този начин причинява разстройство на съня, потвърждават експерти от Харвардския медицински институт.

Съществува и рискът от възпаление на кожата, особено, ако по нея е нанесен грим. В някои случаи жените си причиняват тежки инфекции. Антибактериалните кърпички могат да намалят опасността от разнасянето на вируси и бактерии.

Източник:БГНЕС