Неподозирани заплахи за кожата

Много от нещата, които правите всеки ден, могат да съсипят външния ви вид – от миенето на косата до разговорите с приятели по мобилния.

За да останете красиви, с младежки вид и прекрасни, хвърлете поглед на този списък и се уверете, че не правите нищо, което може да навреди на начинът, по който изглеждате.

Неподозирани заплахи за кожата

Сънят може да съсипе вида ви
Въпреки, че всяка принцеса се нуждае от сън за разкрасяване, той може да състари кожата ви. Проблемът не е в самият сън (нито в кошмарите, в които целувате ужасния си колега). Проблемът може да бъде в калъфката, която извлича влагата от кожата ви и оставя неприятни следи по лицето ви.
За да решите този проблем, дерматолозите съветват да инвестирате в копринена калъфка. Коприната съдържа аминокиселини, подобни на тези в овлажнителите, така че когато положите глава върху копринената калъфка, кожата ви не губи жизненоважната си хидратация.

Неподозирани заплахи за кожата

Ползването на грим може да е лошо за кожата ви
В Обединеното кралство, средностатистическата жена използва 12 разкрасяващи продукта на ден, но се оказва, че те могат повече да навредят на външния и вид, отколкото да го подобрят. Когато ползвате крем за лице, овлажнител и основа, повечето от вас, трябва да признаете, ги нанасяте с пръсти. Но колко от вас почистват старателно ръцете си преди това?
По пръстите на ръцете ви залепват бактерии, които могат да се пренесат на лицето и да причинят инфекции и петна.
За да предотвратите тези неприятности и да продължите да ползвате любимите си продукти, използвайте дезинфектант за ръце преди това или просто нанасяйте продуктите с четка за грим.


Да пиете със сламка или от бутилка може да ви състари
Въпреки, че пиенето на вода може да подобри начинът, по който изглеждате чрез хидратиране на кожата ви, всъщност начинът по който пиете може да ви накара да изглеждате ужасно. Използването на бутилки или сламки е нещо, което повечето хора правят почти всеки ден, но се оказва, че то може да навреди на кожата ви.
Пиенето по този начин може да ви причини същите фини линии около устата, каквито причинява пушенето. За да продължите да изглеждате млади и да нямате бръчки е време да си подсигурите стъклена чаша, с която да изпивате дневните си дажби вода.


Говоренето по телефона може да е вредно за кожата ви
Ако говоренете по телефона беше Олимпийски спорт, всички бихме били златни медалисти и въпреки, че обичаме да се излегнем и да релаксираме, говорейки по телефона или пишейки си смс-и с приятели, кожата не изпитва същото. Помислете за местата, където поставяте телефоните си – барплотове, поставки в автомобилите, на рафтове в магазини, на бюрото си на работа.
Когато помислите за мобилния си в този аспект, не е изненадващо че може да ви причини петна и пъпки. За да избегнете това използвайте антибактериални кърпички и бъдете малко по-внимателни къде оставяте телефона си.


Неподозирани заплахи за кожата

Миенето на косата може да я увреди
Въпреки че спазването на основни хигиенни навици е от жизнена важност за режимът ви за красота, трябва да избирате продуктите, които ползвате много внимателно. Повечето шампоани и балсами съдържат химикал, образуващ пяна, наречен натриев лаурет сулфат.
Въпреки, че е много често срещан в козметичните продукти, този химикал може да увреди косата, кожата и здравето ви. Изследвания на Клиниката за контрол на загубата на коса показват, че натриевият лаурет сулфат може дори да забави цикълът на растеж на косата ви и да удължи фазата на косопад.
Избирайте продукти, които не съдържат въпросния химикал, като органични шампоани и балсами.