Усмихнете кухнята! 5 свежи идеи

Светлана Видинска

Искате да посрещате гости, забърквате ястия и похапвате с апетит в стилна и модерна кухня? Нашите 5 идеи ще ви помогнат да я направите точно такава!

Разноцветно осветление

Най-магнетичният тренд в кухненското обзавеждане от няколко години насам. LED осветлението е доста икономично, освен че създава атмосфера на елегантен и изискан нощен клуб. С негова помощ може да създадете ярки акценти и обедините отделни елементи в хармоничен стилен интериор.

Свежи идеи за вашия домСвежи идеи за вашия дом

Ярка мебел

Смело експериментирайте с цветовете на обзавеждането, защото  е известна ползата от цветотерапията за душевното здраве и равновесие. На мода са кухненските гарнитури с разноцветни фасади, напомнящи за детски кубчета с огромни размери, кухненските фотопанели, поразяващи със сочни цветове и натурални изображения и столовете във всички краски на дъгата. Повече цвят – повече радост!

Свежи идеи за вашия дом

Свежи идеи за вашия домСвежи идеи за вашия дом

Свежи идеи за вашия домАрт хладилник

Снежнобелите хладилници отдавна не са актуални. Хот тренд са сложните декорации и интензивни цветове. Повечето фирми вече са включили в арсенала си най-различни по цвят хладилници - от бледо розово до сигнално жълто или декорирани с известни символи като Айфеловата кула или британския флаг. По-икономичният вариант е декоративното фолио, което може да превърне хладилника в аквариум или слънчогледово поле – решавате вие.

Свежи аксесоари и битова техника

Кухненските атрибути се превърнаха в изпитателно поле за фантазията на дизайнерите. Инструменти за готвене, рендета и сита, миксери, блендери и тостери могат и трябва  да бъдат ефектни и жизнерадостни. Бъркалки и лопатки с идеална форма и разноцветни дръжки, панери за хляб, напомнящи за НЛО, ръкохватки от ярък каучук – оригиналното чувство за хумор, с което са създавани тези аксесоари заслужава горещи аплодисменти. 

Свежи идеи за вашия домНеобикновена посуда

„Смачканият” порцелан, който прилича на сдъвкана хартия, чинии, украсени с един размах на четката и напомнящи за палитра на художник, вази във формата на истинско сърце, „дантелена” посуда от хромирана стомана – съвременните технологии вдъхват живот и на най-причудливите дизайнерски фантазии. Необичайният изискан порцелан може да се превърне в централно украшение на кухнята, ако го поставите на стъклен рафт с ефектно осветление.

След всичко това кухнята ви със сигурност ще бъде изпълнена с повече усмивки, и единственото, което й трябва е топлината на семейното огнище!

Свежи идеи за вашия дом

Свежи идеи за вашия домСвежи идеи за вашия дом

Снимки:
housetohome.co.uk, www.tumblr.com, casasugar.com, www.kitchenisms.com, efurnitur.com