Традиция и съвременност в дома

През февруари тази година ИКЕА ще предложи на любителите на стила вкъщи интересен микс от нови мебели, аксесоари и текстил. Новите продукти в портфолиото са балансирани между предложения в духа на традицията и занаятчийството, характерни за скандинавския фолклор, и решения за дома в модерен скандинавски стил, комбиниращи традиционни и съвременни мотиви и елементи от шведската провинция. Така магазинът в София дава идеи за атрактивни попълнения за всяка една от стаите на дома и ни помага да преоткрием пространството и стила вкъщи, внасяйки освежаващи елементи в широка гама от цветове.

IKEA

Предложенията са част от последната колекция продукти и аксесоари на ИКЕА. Компанията обогатява продуктовото си портфолио четири пъти в годината – през февруари, април, септември и ноември.

За много хора книгите са едни от най-ценните лични вещи. Затова те заслужават елегантни, и красиви и в същото време функционални решения за съхранение, където да бъдат поставени. Идеите на ИКЕА за книгите и другите ценни дребни предмети вкъщи идват с лимитираната колекция от популярната серия библиотеки BILLY. Създадени са да изразят ярката индивидуалност на притежателя си и са елементи на разгърнати страници по рафтовете или са решени в ярки и създаващи настроение цветове – огнено оранжево и небесно синьо, за по-силен израз на индивидуалностите както и в графична комбинация от черно и бяло, наподобяваща разгърната книга.

IKEA

IKEA

IKEA

Изненадите продължават в спалнята. Нощното шкафче SELJE разчупва традицията на традиционната подредба на мебелите в пространството с трапецовидната си форма и триъгълен отвор вместо дръжка. На пръв поглед семплия дизайн лесно се адаптира към различните модели легла, предлагани в магазина, а функционалното му чекмедже с геометричния  си дизайн и функционалност със сигурност ще се хареса на по-практичните потребители с вкус към модерния дизайн.

IKEA

IKEA

IKEA

Много нови предложения има и сред текстила. Колекцията ÅKERKULLA на ИКЕА носи в себе си елементи от духа на шведския фолклор със симпатичните си флорални и ретро елементи. Платът ULLABELLA пък закачливо намигва с лятно настроение и разгръща пъстроцветни сюжети, които могат да освежат всяка стая.

IKEAIKEA

Сред новите попълнения на ИКЕА за февруари откриваме още ръчно изработено ратаново кресло ÄLMSTA, порцеланов сервиз PROMENAD, многофункционални кутии KVITTRA и други. Малките палавници ще се зарадват на разнообразието от боички, ножици, флумастери и цветни хартии MÅLA, които определено ще събудят твореца в тях.

IKEA

IKEA

IKEA

IKEA

IKEA

Снимки © IKEA

IKEA