"Аристократ" е не просто име

Висококачествени кашмирени продукти"Аристократ" предлага висококачествени кашмирени продукти като пуловери, ефирни шалове и класически жилетки, елегантни ризи, тениски и аксесоари. Марката е символ на семейна традиция, отдаденост и елегантност.

За да постигне и поддържа максимално качество на предлаганите продукти, което отличава марката "Аристократ" от всички останали, компанията използва едни от най-добрите и качествени материи в света. Поради тази причина "Аристократ"  избира  за партньор най-големия конгломерат за производство на кашмирени платове и  прежди  „Loro Piana“. За колекцията от ризи марката използва само египетски памук, който доставя от известния италиански производител „Албини Груп“. А изработваните polo-shirts са само от чист, двойно мерсеризиран памук. С познанията и опита на своите дизайнери и експерти, "Аристократ" създаде ексклузивно луксозно облекло за мъже и жени, аксесоари и подаръци с грижа за всеки детайл и със стремеж за налагане на един различен аристократичен стил на облекло.

Висококачествени кашмирени продуктиВисококачествени кашмирени продукти

Мисията на "Аристократ" е  да създава  класически колекции с отлично качество, изпълнени с безброй  цветове и умело сетирани.

Нека научим малко повече за материите, които използва "Аристократ" за своите продукти:

Кашмир
Самата дума „кашмир” създава усещане за мекота, ефирност и стил. Кашмирът е нежно падащ, лек вълнен плат със слаба лъскавина и копринена гладкост. Чистият кашмир е особено ценен, заради своята удивителна способност да запазва непроменена телесната топлина, както при много ниски температури, така и при високи. В миналото е бил привилегия само на знатните особи.

Да носиш кашмир е като да се обвиеш в блажена прегръдка, защото е изключително мек и гали кожата. Неслучайно наречен „кралската нишка”, кашмирът е фино влакно, което се набавя от   високопланинската коза Кашмир , на която е и кръстена самото влакно. Тя  обитава пустинята Гоби при изключително суров климат на височина 4500 м и живее при минус 35 градуса. Кашмирената вълна се добива ръчно и изключително внимателно  от областта на корема и гърлото средно по 150-200 гр вълна годишно.Необходими са четири години, едно животно да произведе достатъчно  вълна само за един кашмирен пуловер. Монголският кашмир е най-качественият и най-скъпият, известен е като най-мекото, най-финото и леко естествено влакно, което съществува в Света. При опити да се добива кашмир при други климатични условия, се оказва, че той губи своите основни качества – лекота, устойчивост и способност да съхранява топлината. Кашмирът от Монголия, в сравнение с кашмира от други географски области, се отличава също така и със своя цвят – естествено бял, това го прави изключително ценен за производството на наситени и ярки цветове. Ето защо притежаването на кашмирена дреха от „Аристократ“ е модно удоволствие и истинско съкровище.

Памук
Най-качествено влакно от памук се получава в Египет, където са и най-благоприятните климатични условия за добиване на високи добиви, оптимална дължина на влакното, съчетана с фин строеж Памуковата реколта се събира само на ръка, за да не се смесят узрелите памучни влакна с неузрелите, което веднага подобрява цялостното качество на нишката. Ето защо "Аристократ" използва само египетски памук за колекциите си, за да гарантира качеството  на своите продукти.

Висококачествени кашмирени продукти

Мерсеризация
Мерсеризираният памук - неслучайно експертите го наричат перленият памук. Памучната прежда или плат минава през редица процеси най-вече за да се увеличи блясъкът й. Процесът на мерсеризиране представлява третиране на целулозни материали с концентриран разтвор на сода каустик при температура от 15 до 18 градуса. Мерсеризацията е един от най-важните процеси при крайната обработката на памучни материи. Това придава блясък на нишката и увеличава хигроскопичността й. "Аристократ" използва тази техника при изработването на polo-shirts. Когато е обработен правилно, мерсеризираният памук е по-издръжлив, по-гладък и по-лъскав от обикновения памук. Също така понася по-лесно багренето, така че производителите могат да създадат богато цветово насищане на своя памук.