Зимен тренд №1 - ледени кристали

Светлана Видинска

Модните аксесоари на Зима 2012/2013 са в плен на ледена епоха. Стотици кристали, приличащи на късове лед мятат разноцветни мълнии от бижута, чанти и обувки.   Високият ток на Шанел наподобява натрошен лед, миниатюрни айсберги светят върху роклите на Marios Schwab, обици с форма на хладни диаманти сътвори Maria Grachvogel.
Вижте 9 вледеняващи сърцето предложения:  

Dolce & Gabanna
Италианският дует създаде колекция за (с)нежни кралици, изливайки с пълни шепи скъпоценни камъни. На принципа „Колкото повече, толкова повече“, Стефано и Доменико комбинират кристални бижута, диадеми и клъчове, но е достатъчно да  изберете само един елемент, за да отключите тайната на мистичната визия.

Dolce & Gabanna

J.Crew
Смайващи и пъстри кристални цветя светят като жив огън в гривната на J.Crew. Въпреки че прилича на ювелирен шедьовър, бижуто се предлага за по-малко от 100 евро. Нещо като подарък за Коледа.

J.Crew

Chanel
Високият ток, гарниран с шепа ледени кристали се вписва идеално в суровия пейзаж на Зима 2012. Кристални токове се разхождат и в колекцията на Еrdem, създавайки илюзия, че са почти невидими.

Chanel

ASOS
Висящи обеци с цветовете и настроението на северно сияние напомнят за ледени  висулки от отдавна отминала епоха. Особено в комплект с класическа рокля и свръхобемен клъч.

ASOS

Marios Schwab
Якичка, декорирана с леденосини цветя от крехки кристали е сред най-добрите попадения на модната зима 2013. Комбинацията с естествен грим и небрежна прическа без обем придава реалистичност на зимната приказка.

Marios Schwab

Maria Grachvogel
Обеци във вид на елмази  с безпощадно режещи ръбове се превръщат в основен акцент на вечерния стайлинг. Топлият кафяв тон добавя неочаквана нежност към хладната недостъпност на бляскавото бижу.

Maria Grachvogel

New Look
Още една огърлица, вдъхновена от ледниковия период комбинира блясъка на кристалите със сигнално жълти нишки от плат. За по-малко от 10 евро ще внесете неоново сияние в най-семплия аутфит.

New Look

Nina Ricci
Масивно колие от всевъзможни фигури на слънца, цветя и панделки е предложението с адрес Париж. Различни по размер камъни улавят и най-слабия лъч светлина, за да разпръснат във всички посоки цветни искри.

Nina Ricci

Christian Dior
Семплата и строга чанта-плик променя облика си до неузнаваемост, покрита с тревистозелени и прозрачни кристали. Украсата наподобява застинала скреж, а заслугата е на Раф Симънс.

Dior  

Кое е вашето ледено изкушение?

Снимки: redonline.co.uk, style.com