Битката на есента: Черна кожа vs черна дантела

Светлана Видинска

Черната кожа е любимият тренд на Есен 2012. От обемни шлифери до мини рокли и дълги до лакътя ръкавици – кожената мания е обсебила сезона на мъглите и дъждовните утрини. Единствената конкуренция е черната дантела, не по-малко магнетична и родена от страстта.

Кожа или дантела: кое е по-горещо?

Черна кожа
В „кожения” лагер са Calvin Klein Collection и Emilio Pucci с вталени  рокли, Alberta Ferretti с поли от лъскав лак, Balmain с рокерски слим панталони и Michael Kors с шлифери ала Матрицата.

Calvin KleinMichael Kors

Alberta FerrettiBalmain

Must have за есента: асиметрична пола
Къса отпред и дълга отзад – кожената поличка с невъобразима кройка е най-оригиналният акцент. Кой ще отрече, че изглежда закачлива и копнееща за флирт в компанията на прилепнала блуза, плътен чорапогащник и високи ботуши. Ето защо изпреварва дори извайващата бедрата пола-молив, украсена с кристали и бродерии.

DieselOsman

Kaк се носи
Коженият total look е твърде тежък, по-шик е комбинацията с трико и текстуриран туид. Естествената кожа излъчва лукс, затова няма нужда от провокативни аксесоари. Най-подходящият грим е натуралният или в готик стил – бледа кожа и кървавочервени  устни.

FerragamoGucci

Черна дантела
В армията на черната дантела също се подвизават знаменити дизайнери: кралете на сезон 2012 Dolce&Gabbana с изящни костюми, Reem Acra с прозрачни топове, Elie Saab и Valentino с ослепителни вечерни рокли.

Dolce and GabbanaElie Saab

ValentinoReem Acra

Must have за есента: коктейлна рокля
Малката рокля с А-образен силует и високо деколте е най-точното попадение на романтичната черна дантела. Дължината е максимум под коляното, свръх актуална е комбинацията с ретро аксесоари – огромни колиета с камъни и стилни диадеми, миниатюрни чантички и високи ботуши от кадифе.

LanvinSalvatore Ferragamo

Kак се носи
Дантелата е символ на страстта, но и доста капризна. Най-безопасна е комбинацията с по-строги елементи, например дантелено боди и кожен панталон. Черната дантела е класика, но през Есен 2012 в нея са вплетени златисти и сребристи нишки в стил барок. Идеалният грим е „английска роза”: порцеланова кожа, розово червило и пастелен руж.

Dolce and GabbanaHelmut Lang

Черна кожа или черна дантела? Оказва се, че няма значение. И в двата случая говорим за чист сексапил.

Снимки: Style.com