Модни тенденции 2012/2013: Есен в цвят бордо

Светлана Видинска

In vino veritas – във виното е истината! Обсебващо и опияняващо, виненочервеното или бордо е цветът на Есен 2012. От палта до вечерни рокли, от чанти до високи ботуши - по всичко личи, че бордо е новото черно! И въпреки, че на мода са всички червени оттенъци - от малинено до тъмна слива, виненото не отстъпва главната роля.

Peter SomAlexander Wang

Подиум
Прелъстителният оттенък на старо вино изпълва с жизненост късите двуредни палта в стил милитъри на Alexander Wang и Tommy Hilfiger. Връхните дрехи с ревери, пагони и обемни джобове излъчват матово сияние благодарение на материята – кожа или лак. Костюмът с панталон на Elizabeth &James, полата-молив на Peter Som и асиметричната рокля на Nina Ricci изглеждат повече от драматично, когато отправната точка е бордо. Полуботи с висок ток, както и лаконични чанти с правилни форми властват при аксесоарите с винени нюанси.

Alexander Wang, Jill Stuart, Organic by John Patrick, Elizabeth&James

Комбинации
Винено червеното е толкова силен цвят, че повечето дизайнери залагат на изчистен и грабващ вниманието total look. Не по-малко атрактивен е дуетът с черно, излъчващ мистика и фатализъм. Наситеното бордо обича да флиртува с вибриращи нюанси като оранж и кобалтово синьо. Доста по-мека и успокояваща е комбинацията с маслинено зелено и пясъчно.

Tommy HilfigerNina Ricci

Max KibardinDonna Karan

BalenciagaChanel

Красота
Viktor&RolfВ сезона на танцуващите листа силният грим отново излиза на сцената. Червилото с цвят бордо създава главозамайващ ефект за вино, оставило отпечатък на устните. Eто защо носи обещание за целувки в есенната колекция на Viktor&Rolf. Виненият маникюр в стил Rachel Roy също омагьосва всеки, който го погледне.

Мистика
Бордо е любимият цвят на неспокойните, енергични и импулсивни натури, уверяват психолозите. Те са невероятно целеустремени, но не търпят критика. Виненото е цветът на съблазнителките, а ако се появи в сънищата – предвещава богатство и успех.

По всичко личи, че фаталното бордо няма да отстъпи трона си. Поне тази есен. 

Снимки:

1. Peter Som
2. Alexander Wang
3. Alexander Wang, Jill Stuart, Organic by John Patrick, Elizabeth&James
4. Tommy Hilfiger
5. Nina Ricci
6. Max Kibardin
7. Donna Karan
8. Balenciaga
9. Chanel
10. Viktor&Rolf
11. Rachel Roy

Rachel Roy