Гуд бай, целулит! 7 начина да го скрием

Светлана Видинска

Гуд бай, целулит! 7 начина да го скриемЦелулитът е досаден, но има много начини да стане по-малко видим, така че смело да си носите банския и късата поличка. Не е лесно окончателно да се сбогувате с портокаловата кожа, но нищо не пречи да я маскирате, докато действате по въпроса с диети или всевъзможни козметични средства. Ето 7 лесни и ефикасни трика, от които може да се възползвате още днес!

Слънчеви бани
Целулитната кожа е малко по-тъмна, така че мургавите дами са истински късметлийки. А ако не сте сред тях - хуквайте към най-близкия плаж! Това е един от най-вълшебните начини за прикриване на целулита и не се налага да чакате кой знае колко, за да забележите първите резултати. 2-3 часа слънчеви бани на басейна, морския бряг и дори балкона действат безотказно срещу стресиращите трапчинки.

Стегнати бедра
Време е да избършете праха от бягащата пътека и велоергометъра, които сте пренебрегвали толкова време. Не разполагате с фитнес уреди? Няма проблем! Сложете си маратонките и тичайте, карайте колело, кънки или просто танцувайте! Нищо не ви струва да стегнете бедрените мускули, затова пък ефектът е 2 в 1: краката ви изглеждат по-секси още след първата тренировка, а мастните натрупвания постепенно се изчистват.

Гуд бай, целулит! 7 начина да го скриемГуд бай, целулит! 7 начина да го скрием

„Да“ на зеления чай
Всички знаем полезното правило да се изпиват минимум 2 л вода на ден. Ако това все не ви се отдава, и зеленият чай ще свърши работа. Тази освежаваща напитка не прибавя нищичко към дневната доза калории, но за сметка на това е богата на антиоксиданти, ускорява метаболизма и разчиства токсините. Всичко това прикрива целулита поне на първо време. А ако постоянствате, ще се отървете от него завинаги.

„Не“ на подсладените напитки
Не е лесно да устоиш на изкушението, но няма как. Налага се да се простите със захарните бомби, наречени газирани напитки и  натуралните сокове с по-малко от 100% плодово съдържание. Вместо тях, импровизирайте с летни коктейли от вода и плодове.  

Гуд бай, целулит! 7 начина да го скриемГуд бай, целулит! 7 начина да го скрием

Масаж
Ммм, кой не обича да глези кожата си. Действайте с масажора или четката с твърд косъм, докато бъбрите по телефона или прелиствате списание. Комбинирайте ги с лосион за тяло, стягащ серум или антицелулитен гел, и докато се усетите, неприятните трапчинки ще избледнеят, а кожата ви направо ще грейне!

Домашен скраб
Народните средства са ненадминато решение на проблема с портокаловата кожа. Утайката от черно кафе с малко зехтин действа като натурален скраб за тяло. Нанесете сместа с леки кръгови движения за около 15-20 минути, след което отмийте. Процедурата се прави поне два пъти седмично. Не по-малко чудодейна е комбинацията сок от грейпфрут и морска сол.

Козметика
Елиминирането на целулита изисква много време и пари, но нищо не пречи да го скриете с елементарни козметични средства. Използвайте брозант или светлоотразителна пудра, които правят краката по-гладки и неотразими на летните снимки.

И така, кой е вашият начин да изгладите целулитните гънки?