Зеленчуци който не яде...5 вкусни маски за лице

Светлана Видинска

Те са истински магьосници, които отлично се грижат за нас и вътрешно, и външно – направо чудо! Тялото е доста благодарно, когато щедро му предлагаме изобилие на пресни зеленчуци, но кожата ни направо е щастлива, когато я поглезим с тях. Понякога вместо скъпа козметика е много по-ефикасно да й отдадем заслуженото с дребни на пръв поглед хитринки и трикове. Една практична жена все ще намери време за домашна маска, която се приготвя бързо и лесно - на най-дребното ренде стриваш тиквички, моркови, зеле, патладжани - всъщност онова, което имаш подръка и полагаш кашичката върху лицето и шията си. Няма начин да не забележиш разликата, когато се измиш - кожата буквално заблестява. А самочувствието ти още повече. Няма витамин, който да не съдържат и ако не харесваш кожата си, косата или се чувстваш просто унила, значи е време за нова порция зеленчуци.

Разбира се, добре е да се пие изцеден сок, защото каквото и да си говорим, вече ги обработват с доста странни препарати, за да се запазват свежи. Докато при изцеждането им тези ненужни вещества остават в  скорбялата, а сокът запазва пълноценните си качества и свойства.

Зеленчукови маски за лицеПовечето жени стигат само до парченца краставица за маска за лицето, но защо да елиминираме останалите зеленчуци като продукти втора употреба!Истината е, че всеки от тях съдържа изумителни свойства и да ги ползваш е доста по-евтино, отколкото луксозните продукти на  козметичния пазар. Нещо повече, можеш да сведеш разходите до минимум, експериментирайки с разни идеи.Като например...

Домат за нормална кожа...

2 половинки от домат се втриват в кожата с нежни кръгови движения. Сокът се оставя да изсъхне за 7 мин. и се отмива с топла вода. Тази процедура спомага за по-мека и сияйна кожа по естествен път.

Зеленчукови маски за лице... и за мазна кожа

1 с.л. доматен сок и няколко капки лимон затварят и стягат порите. Сместа се оставя да действа 10 минути, отмива се с вода на стайна температура.

Зеле за повяхнала кожа...

На това се казва „спешна помощ“ за прикриване на бръчки и следи от умора. Зелевите листа, попарени до омекване в гореща вода се слагат върху почистена кожа за 10 мин. На финала се нанася подхранващ крем.

Патладжан за проблемна кожа

Синият домат се настъргва на ситно и накисва в гореща вода. След малко водата се изцежда, а останалата кашица се разбърква с обезмаслена сметана. Получената гъста смес се нанася на лицето за 10 минути и се отмива с топла вода.

Зеленчукови маски за лицеТиквички за суха кожа

Всъщност тези симпатични зеленчуци са полезни за всеки тип кожа, защото я омекотяват и хидратират по чудодеен начин. Смес от 1 с.л. настъргани тиквички и 1 жълтък се нанася на лицето за 10 мин. Маската се сваля с помощта на памучен тампон, напоен с хладка вода.

действителност природата е най-голямата козметична и фармацевтична компания и стига да й се довериш, можеш да кажеш сбогом на онова перо от семейните разходи, което така и така  натоварва бюджета. Да, но пък доста скоро ще имаш прекрасната възможност да заблестиш - със сияеща кожа и сияещ поглед. Май онази песничка за зеленчуците ще ти стане любима…