4 начина да останем млади

Светлана Видинска

Постоянна борба с бръчките, скъпоструващи процедури, пластична хирургия – какво ли не правят жените, за да победят природата и забавят процеса на стареене. Затова колкото по-рано започнете с профилактиката против състаряването на кожата, толкова по-големи са шансовете да останете млади малко повечко.

Хидратирана кожа

Независимо какъв тип е вашата кожа, тя има нужда от хидратиране. Това не се свежда само до козметични средства. Начинът да набавите необходимата влага е като  изпивате минимум 1,5 л вода на ден като добавка към овлажняващите тоник, крем и околоочен гел. Кремът и другата козметика се нанасят не само, когато чувствате кожата си стегната и суха. Не излизайте навън и не нанасяйте грима си, преди овлажняващото средство да бъде напълно абсорбирано.

И като говорим за макиаж, лекият руж (червило) в розов или прасковен цвят придават свежест на лицето.

4 начина да останем млади

Нежни ръце

Свикнете да носите в чантата си малка тубичка с крем за ръце. Правете си маникюр в прозрачни, розови или прасковени нюанси. Пастелните оттенъци „подмладяват“ кожата.

Съкратете горещия душ до 10-15 минути, а във ваната използвайте специални масла. След водните процедури не забравяйте да нанасяте крем на влажните китки.В хладно време не пренебрегвайте ръкавиците.

4 начина да останем млади 4 начина да останем млади

Красива коса

Не експериментирайте с твърде ярки или тъмни бои за коса – те прибавят поне 5 години към външността ви. Изберете цвят, с два тона по-светъл от естествения. Затова пък може да променяте прическата си толкова често, колкото ви се иска. Промяната винаги е стимулираща и освежаваща.

Веднъж седмично правете маска на косата си. Не е задължително да е бабина рецепта с мас, газ и яйца. В магазините е пълно с козметични средства за всеки тип коса.

Ослепителна усмивка

Преди да се подложите на избелваща процедура при стоматолога си, защо не опитате един лесен трик вкъщи. Натъркайте зъбите си с лимон или сода бикарбонат и след 10 минути изплакнете. И естествено - не спирайте да се усмихвате!

4 начина да останем млади