Домашни маски с мед за по-млада кожа

Домашни маски с мед за по-млада кожаМедът съхранява младостта на кожата, а с няколко козметични трика можете да извлечете основните предимства на този естествен продукт.

На първо място медът е богат на хранителни вещества, необходими на кожата. Той съдържа предимно захар и вода, както и много витамини, минерали и аминокиселини. Също така медът предпазва и подхранва кожата благодарение на антиоксидантите в състава му. Това е изключително полезна съставка за регулиране на влагата в кожата, осигурявайки дълготрайна хидратация.

Пчелният мед се препоръчва най-вече на мазна и комбинирана кожа, тъй като има противовъзпалителни и антибактериални свойства. Подобно на киселото мляко, той съдържа пробиотици, които стимулират възстановяването на баланса на кожата, като я възстановяват от стреса.

Не се препоръчва използването на маски с мед ако сте болни от диабет, ако кожата ви е податлива на възпаление и зачервяване или имате разширени капиляри по кожата.

Домашни маски с мед за по-млада кожаЕто няколко предложения за бързи и ефикасни домашни маски с пчелен мед:

Маска за лице с мед и канела за мазна кожа:

Смесете 1 с.л. мед с 1/2 ч.л. канела и разбъркайте добре. Нанесете сместа върху добре измита кожа и оставете да действа 3-4 минути, след това измийте с хладка вода. Нанесете овлажняващ лосион.

Почистваща маска за нормална кожа:

Смесете 1 с.л. мед с 10 капки лимонов сок и малко овесено брашно. Разбъркайте докато се получи гладка смес и нанесете на лицето за 15 минути, след което отмийте с хладка вода.

Лосион за суха кожа:

1 и 1/2 ч.л. липов цвят се запарват в 1 ч.ч. вода и се смесват с 1 ч.л. мед. Лицето се изплаква с този лосион.

Подхранваща маска:

Разтворете 1 с.л. хума в малко вода и я смесете с 1 с.л. мед и 1 с.л. зехтин. Нанесете сместа върху добре измита кожа и оставете да действа 10-15 минути, след това измийте с хладка вода. Нанесете овлажняващ лосион.