Поглед към еко модата - дрехи от соя

Поглед към еко модата - дрехи от сояКомпанията Xylem Clothing е един от малкото производители, изцяло насочени към еко модата и органичните материи. Облеклата им са красиви, елегантни и стилни като в същото време предлагат комфорт с органична дървесна тъкан.

Компанията използва едни от най-добрите естествени екологични влакна и създава натурални модели за динамичната съвременна жена. Целта е да се търсят и употребяват все повече органични продукти, които са възобновяеми и устойчиви.

Колекцията на марката е съставена само от органични материали – памук, коноп, естествена коприна и соеви влакна. Поглед към еко модата - дрехи от сояЗемните блага са безопасни за кожата, а всяка дреха е ръчно оцветена като са използвани ниско химични бои и живи цветове, които траят по-дълго и не избледняват при първото изпиране.

Рециклираните влакнести външни обвивки от соя са по-известни като "вегетариански кашмир" – соево влакно, което е меко и еластично, със страхотен блясък. Платът от соя позволява на кожата да диша, задържа повече цвят, естествено устойчивост е на промени в климата и не се свива от топлина толкова, колкото други естествени материи, а тъканта е изключително издръжлива, с голяма якост на разрушаване.

Снимки:

1. – 2. Облекла на компанията, изработени от органичен памук и влакнести външни обвивки от соя.

Фото: www.xylemclothing.com