Нова "вампирска терапия" за подмладяване

Нова терапия за подмладяванеДве от най-красивите носителки на титлата Мисис България Милена Шаркова и Галина Недялкова първи се подложиха на най-иновативните методи за разкрасяване и подмладяване. Бизнесдамите от години са клиентки на Дерма Про Естетикс, които вчера представиха обновения си офис на ул. "Григор Пърличев" 2.

Endymed 3DEEP е една от най-новите технологии за безболезнено, неинвазивно подмладяване на кожата и третиране на повърхностни несъвършенства. 

Endymed е източник на фокусирана мултиполярна радиочестотна енергия, която дава възможност за по-дълбоко проникване на радиочестотните вълни в дермата, в сравнение с моно- и биполярната радиочестота, с минимална енергия, без болка и без необходимост от едновременно охлаждане на кожата.

Промените след третиране с 3 DEEP ST могат да се наблюдават и на хистологични препарати, като след терапията се наблюдава загуба на формираната фиброзна тъкан и образуване на нов, по-ефективен колаген.

Другият накрайник FSR използва фракционирана мултиполярна радиочестотна енергия и я доставя на дълбоките слоеве на кожата-дерма и хиподерма, чрез накрайник, който представлява матрица от 112 миниатюрни електрода. Чрез тях се наранява горния слой на кожата, като по този начин третира ровърхностните несъвършенства-белези, стрии и пигментации.

Regen плазма пък е единственият начин, чрез който се постига био-стимулация на стволовите клетки в резултат на което структурите на кожата се активират и се ускоряват естествените процеси на самовъзстановяване и обновяване. 

Резултатът е :
1/ образуване на нови фибробласти, синтез на
нов колаген и хиалуронова киселина, които запълват и изглаждат ръчките
2/ стимулация на ангиогенезата (създаване на нови кръвоносни съдове), които да предотвртят оксидативният недостиг породен от възрастови
изменения. Комплексният механизъм се проявява с освежен тен и видимо подобрена структура на кожата, а това води до прогресивно подмладяване.

Методът Regen плазма e създаден в Женева (Швейцария) и демострира най-новите постиже- ния в естетичната дерматология и регенеративна медицина. В основата му стои автоложно (от собственото тяло) инжектиране на плазма, съдържаща селектирани клетки и растежни фактори, които стимулират възстановяването на тъканите
по естествен и сигурен начин. 

Схематично представено, методът позволява използване на собствена кръв за автоложна клетъчна регенерация и е известен като ”самоподмладяване”.

Regen плазма® е методът с който се постига най-висока степен на концентрация на селектираните клетки (до 8 пъти над тази в периферната кръв) и е единственият разрешен за употреба в Европа и България.

Как се извършва и какъв е механизмът,
по който се постига клетъчната регенерация
на кожата?

REGEN плазма® се добива от 8мл. от собствената венозна кръв на пациента, която след центрофуги- ране в специални епруветки, се получава концентри- рано количество селектрани клетки: тромбоцити,
левкоцити и стволови клетки. „Възрастните” ство- лови клетки, подобно на ембрионалните стволови клетки, могат също да се възпроизвеждат, но само в определени видове клетки.  Когато се инжектира Regen плазма® в кожата, наличните тромбоцити освобождават каскадно множество растежни фактори, които чрез хемотракция привличат на мястото нови стволови клетки. 

Извън естетичната медицина Regen плазма® се прилага при кожни изгаряния до III степен, при спортни травми, при трудно зарастващи рани, в очната практика, за въстановяване на увредени стави, лечение на опле-
шивяване и др.

Нова терапия за подмладяване