Упражнения за стегнато дупе и корем

Зимните студове в комбинация с наскоро отминалите Коледни и Новогодишни празници най – вероятно са оставили следи по тялото на почти всяка дама, изразяващи се в няколкото килограма в повече от последния път, когато погледнахте към кантара. Нерядко, въпреки голямото желание да се запишем на някакъв спорт, липсата на време прави невъзможно това. Колкото и да е натоварено ежедневието ни обаче, винаги може да отделим 15 минути за собственото здраве и красота. Следващите три упражнения са перфектно средство за отслабване и стягане мускулите на всяка дама, която няма възможност да отдели повече време за упражнения. Изпълнението им всеки ден в продължение на месец ще даде резултати. Убедете се сами!

Може да отделите време за тях като започнете да ставате 10-15 минути по – рано от обикновено или ги правите вечер преди да си вземете душ.

Упражнения за стегнато дупе1. Упражнение за стегнато дупе и корем

Застанете на колене. Сложете ръцете на кръста. Наведете тялото си назад, гърбът трябва да е изправен, а в  същото време мускулите на корема и дупето да са стегнати. Пребройте до 10 и се върнете в изходно положение. Пребройте отново до 10, за да си дадете малка почивка и повторете упражнението. Изпълнете 10 пъти.  

Упражнения за стегнато дупе2. Упражнение за стегнато дупе и бедра

Легнете на пода по гръб. Поставете ръцете под тялото и  застанете в поза, подобна на поза – мост. Краката трябва да са леко разтворени и да са на една линия с ръцете. Повдигнете таза на горе и пребройте до 10. Отпуснете се на земята за още 10 сек. Изпълнете упражнението 10 пъти.

Упражнения за стегнато дупе3. Упражнение за стегнати бедра

Застанете на колене и поставете ръцете на пода, както е показано на картинката. Изпълнете 10 пъти махови движения с единия крак като той трябва да е свит в коляното. При изпълнение на всяко движение кракът се връща в изходна позиция, почти опирайки земята. Сменете крака и изпълнете също 10 движения. Упражнението се изпълнява 4х10 за всеки крак.