МЪЖЪТ В ДИВИЯ СВЯТ НА JUST CAVALLI

Силвия Тодорова

Мъжката линия от колекция пролет-лято 2011 на марката Just Cavalli е вдъхновена от мъжа, който прекарва лятната си ваканция в Стромболи и Малибу. Висококачествената италианска мода за сезона е повлияна от анималистичната култура на Cavalli като на силния пол са посветени четири отделни теми: STROMBOLI , GLAMBER CASIN Ò , MALIB Ù и CITY . Актуалните иновативни принтове също са в духа на анималистичната естетика.

Мъжка линия от колекция пролет-лято 2011 на марката Just CavallМъжка линия от колекция пролет-лято 2011 на марката Just CavallМъжка линия от колекция пролет-лято 2011 на марката Just Cavall

Темата STROMBOLI е вдъхновена от очарователния, суров и тъмен, див и горещ италиански остров. Тя варира от дневна до нощна тематика. По-леките винтидж материи – памук във всичките му разновидности и удобни силуети властват през деня. Във вечерната и коктейлната тема материите са по-строги, но запазват своята лекота и по никакъв начин не ограничават свойствата си да съблазняват. Всички цветове са вдъхновени от природата: кафяво и охра, кобалтово синьо море, здравец, ярко зелено, пясъчно и сиво. Принтовете на тази тема изобразяват дивия свят на Cavalli с исторически коне и коралови вкаменелости върху кафяв фон.

В темата GLAMBER CASIN Ò откриваме мъжа през нощта, пътуващ от Италия към Малибу, който носи черно сако, скроено перфектно за казино. Силуетът е според изискванията на протокола, но реверите на якето са секси и мъжествени. Върху принтовете с „цвят на вода” се вижда рисуван на ръка японски шаран, както и дъното на морето в бяло-черно.

Мъжка линия от колекция пролет-лято 2011 на марката Just CavallМъжка линия от колекция пролет-лято 2011 на марката Just Cavall

Морето във всичките му разцветки е пресъздадено в темата MALIB Ù , където материите са леки , а цветовете стават още по-ярки. Късите дължини на панталоните, леките памучни материи и техническите детайли правят дрехите удобни, практични и лесни за комбиниране. Главните цветове са: тъмно синьо в два различни нюанса, зелено, жълто и оранжево. Върху бял фон е разположен многоцветен принт на цветя, както и макро принт на тигър, отпечатан върху яке от деним.

Темата CITY е посветена на бизнесмена, който живее в града. Главните цветове са сиво, пясъчно бежово и особено за ризите – бяло. Материите са свежи и винтидж заради красивото отпечатване, което се извършва директно върху плата. Ризите имат както френски, така и италиански яки, а също и различна материя на закопчаването.

Мъжка линия от колекция пролет-лято 2011 на марката Just CavallМъжка линия от колекция пролет-лято 2011 на марката Just Cavall

Най-новото в последната колекция на Cavalli са Denim Fittings Labels . От сезон пролет-лято 2011 ще бъде прикрепян етикет на всички дънки на Just Cavalli , който ще дава наименования на различните видове кройки. Наименованията няма да бъдат променяни през сезоните, за да позволяват на клиентите да намират по-лесно своите кройки.

Аксесоарите са изработени от олекотени материи и допълват основните линии. Seconda Uscita разкрива от пръв поглед истинската анималистична култура на Cavalli . Многоцветните принтове са върху памук, висококачествена кожа и велур.

Снимки:

1. – 7 . Модели от ревюто на Just Cavalli , мъжка линия колекция пролет-лято 2011

Фото: © Just Cavalli

Четете повече във Fashion Lifestyle Magazine