Любов от първа пролет
Или 5 цветни идеи за гардероба ви

Светлана Видинска

Модният свят е в плен на цветята. Рози, гардении и орхидеи разцъфват в колекциите на най-именитите дизайнери. Пролет е, и флоралните мотиви са хит на сезона - все едно дали ръчно рисувани или с бродерия. Вижте 5 свежи вдъхновения за повече цвят и аромат в гардероба си. Ако не се влюбите в тях от пръв поглед, опитайте с втори.

Името на розата

Почти сме сигурни, че то е: Долче и Габана. Кралицата на цветята е обсебила напълно пролетната колекция на италианското дуо. Потниче с широки презрамки, ушито сякаш от розов храст, къси панталонки тип балон и сандали с висо-о-ока платформа, от които стърчат цветчета - това е най-добрият начин да посрещнете пролетта. За още настроение добавете огромна чанта, в която може да се побере цялото слънце... и доза безгрижие.

5 цветни идеи за гардероба ви

От игла до конец

Майсторски избродирани цветя, "поникнали" върху кремаво манто - пред вас е само едно от вдъхновенията за сезон 2011 на Оскар Де Ла Рента. 79-годишният доминиканец подсилва ефекта с чанта в любимия си цвят - ярко жълто, от която наднича пролетен букет. Огърлица и чифт ръкавици подсказват, че този модел ще ви отива само, ако елегантността е втората ви природа.

5 цветни идеи за гардероба ви

Хайде да (не) си лягаме

Риза и панталон тип "пижама" от жълта коприна, декорирана с огромни кървавочервени цветя - не обличайте това, освен ако нивото ви на ексцентричност е доста над средното. Марко Занини от Роша е създал не дреха, а живо предизвикателство. Затова пък моделът е гаранция за щура пролет, особено в комплект с шарена кърпа за глава и кръгли очила.

5 цветни идеи за гардероба ви

Мечта по Хаваите

А как иначе да наречем пролетната колекция на Кристиян Диор, белязана от знака на Орхидеята. Ако Галиано се е вдъхновявал от нечия градина, то тя е била Райската. Екзотичното цвете пълзи по дълга рокля от тюл в светло винено, набрана на ханша и увенчана с деколте от разноцветни пера. Ако въобще има нужда от аксесоар, той е чаша леденостуден коктейл, а посланието е ясно - всички пътища водят към Хаваите.

5 цветни идеи за гардероба ви

Да падат дрехи...

Вероника Етро е на път да прескочи пролетта, защото истинската й цел е лятото. Асиметричен халат на големи бели цветя само чака да падне, за да разкрие страхотния бански отдолу. Ботуши тип "сандал" в същия десен са готови да хукнат към най-близкия плаж. С модел като този няма нужда да броите дните до лятната ваканция - за вас тя вече е започнала.

5 цветни идеи за гардероба ви

Снимки:
1. D&G
2. Oscar De La Renta
3. Rochas
4. Christian Dior
5. Etro