Всяка жена се нуждае от лично време за себе си...

* От нея зависи да си го осигури и да му се наслади, така както заслужава!


Всяка жена се нуждае от лично време за себе си... Още един динамичен ден без достатъчно време за теб самата? Май изглежда, че всичко останало - работа, партньор и деца, е с приоритет пред твоите нужди и желания.

Изследване, инициирано от Майсторите на шоколада LINDT - създатели на LINDOR, показва, че всяка съвременна дама разполага със средно 60 минути време на ден - време, което може да отдели само за себе си.

Голяма част от жените обаче често се чустват виновни, когато го използват! А това означава, че важното време, предназначено за почивка и презареждане, не се използва по предназначение!

Психолози разясняват важността и значението на личното време за себе си: „Времето за почивка, релакс и бягство от ежедневието увеличава издръжливостта на физически натоварвания, на каквито всички ние сме подложени по един или друг начин. Помага ни по-лесно да се справим със стреса и ежедневните задачи. Изследвания доказват, че личното време, което отделяме и използваме за себе си, е великолепен антидот срещу депресия. “

Шоколадовите бонбони LINDOR ви дават кратки съвети как пълноценно да използвате личното време за себе си, така че да се чувствате във форма всеки ден. Да започнем с това с колко време разполагате:

60 мин.
Резервирайте масаж! Днес от тази услуга можете да се възползвате, както близо до дома ви, така и до офиса и то на изключително изгодна цена. Ако наистина работите много, то със сигурност заслужавате и можете да си позволите масажист в къщи или директно в офиса. Алтернативата е ароматна вана, с много свещи и любимото ви шоколадово изкушение ...

Всяка жена се нуждае от лично време за себе си...

45 мин.
Започнете да четете и то не само от време на време. Всеки ден си позволявайте поне една глава от любимия си роман. Няма нищо по-прекрасно от това да се насладите на отпускаща атмосфера с хубава книга, чаша вино и нежно топящ се шоколадов бонбон LINDOR...

30 мин.
Може би ви е нужна повече воля, за да започнете да спортувате отново? Опитайте с 30 минути дневно като изпробвате нов спорт! Движението е много по-приятно, когато в него има повече разнообразие. Какво ще кажете за освежаващ джогинг в близкия парк или леки йога-упражнения?

25 мин.
Запазате си час във фризьорския салон – едно бързо изправяне или продухване на косата със сешоар ще направи чудеса с външния ви вид, самочувствието и усмивката ви!

Всяка жена се нуждае от лично време за себе си...

20 мин.
Обадете се по телефона на приятелка, която отдавна не сте чували, и й разкажете за скорошните си преживявания, какво ви е развълнувало или пък ядосало! Споделянето със сигурност помага! Особено когато съчетаете приятния разговор със сладко изкушение от LINDOR.

15 мин.
Изгубете се в кибер пространството! Поставете опаковка LINDOR до компютъра си. Погледнете какво ново се случва с приятелите ви във Facebook или влезте в любимия си сайт за онлайн пазаруване!

10 мин.
Опитвали ли сте някога упражнения по медитация? Много е лесно! Седнете в някой тих ъгъл, затворете очи, вдишайте и издишайте последователно 10 пъти! Възнаградете търпението си и се отдайте на пълна релаксация, оставяйки шоколадов бонбон LINDOR нежно да се разтопи върху езика ви!

5 минути
Искате да си отделите кратък момент за релаксация, но времето, с което разполагате е твърде малко?! Опитайте с чаша ароматен чай с лъжичка мед и бонбонче LINDOR с любимия ви вкус! Истинско вълшебство!

Всяка жена се нуждае от лично време за себе си...

Няколко минути
Достатъчни са, за да можете да се насладите на великолепния аромат на ароматизирана свещ в стаята. Запалете я и просто вдишайте и издишайте!
Дали ще бъде масаж, вана, чаша вино, шопинг или шоколад, всички ние сме добре запознати с концепцията за личното време за себе си! Това са тези специални мунути всеки ден, в които умишлено и целенасочено игнорираме и пренебрегваме ангажименти и отговорности, за да можем просто да се насладим на факта, че сме себе си!

Понякога голяма част от дамите не се наслаждават напълно на времето, което са си посветили, защото се чувстват виновни! Много жени се чувстват още по-виновни, ако се възползват от удоволствия, изикващи по-осезаеми финансови инвестиции, въпреки че доста от тях изкарват парите си сами!

Как психолозите обясняват това явление:

“Вината, която жените чувстват произлиза от здраво закотвеното разбиране, татуирано върху психиката ни от поколения насам, че ние не би трябвало да сме егоисти и че да си егоист е нещо лошо!

Традиционното възприятие за жените е, че те са грижовни, отглеждащи, хранещи и даващи много и дори всичко на децата и семейството си. Революционната идея, че ние жените бихме искали да вземем нещо лично за нас, все още трудно се спогажда с дългогодишно насажданите възприятия на жените за самите себе си и какви би трябвало да бъдат.

Е дами, добрата новина е, че да си егоист и да се грижиш за себе си не е нещо чак толкова лошо, а нещо необходимо и нещо, което заслужаваме! И нека не забравяме, че този, който дава всичките си дрехи на другите и сам умира от студ, не е егоист, но пък е глупак! Този, който пали огън, така че самият той да се стопли, а заедно с него и другите, може и да е отчасти егоист, но пък всички са щастливи!”

LINDOR ви пожелава много женствен месец на жената и всекидневно щастие от факта, че сте себе си!

Повече информация за LINDOR можете да откриете на www.lindor.bg и на новата фен страница на Lindt на български език във Facebook: Шоколад Lindt, България, където и този месец се провежда конкурс със сладки шоколадови награди!