Versace визия за мъжката мода през ЕСЕН-ЗИМА 2011/12: триизмерност


Колекцията мъжка мода на Versace, показана на магнетично шоу в Милано снощи, представялява оптическа игра на форми, пропорции, цветове и графики, водена със съвременни изразни средства.

Това, обаче, не е визия, която блести и грее. Луксозното излъчване на колекцията – запазен знак на марката Versace – идва от фините материии, използвани за направата на облеклата, и от майсторската им изработка.

Колекцията включва облекла с нови обеми, които са значително по-меки от преди. Впечатлява фактът, че линията на раменете при якетата и палтата е подчертано по-лежерна, детайлите са опростени без това да е предателство към ДНК-то на модната къща.

Versace визия за мъжката мода през ЕСЕН-ЗИМА 2011/12: триизмерностVersace визия за мъжката мода през ЕСЕН-ЗИМА 2011/12: триизмерност

Пропорциите са игриво преработени с фантазия и остроумие – съчетават се късо и дълго. Саката са издължени, талиите - смъкнати. Резултатът - съвременни дрехи с модерност, черпена от генетичния код на Versace.

Плетивата са есенция на духа на колекцията, а комбинацията на текстури и цветове създава модерен 3D ефект. Той се получава и от специалните процеси на обработка на материите. Бродираните кожени сака и астраганените яки също придават триизмерност на визията.

Цветовата палитра включват електрическо синьо, кемъл, червено, лилаво и отблясъци на розово. Костюмите са в цялата гама на сивото.

Материите са изключително луксозни: основните са вълна и кашмир.

Аксесоарите завършват визията: обувките имат модерна и подчертана форма със съвременни детайли като кожени ходила, което увеличава големината.

Versace визия за мъжката мода през ЕСЕН-ЗИМА 2011/12: триизмерностVersace визия за мъжката мода през ЕСЕН-ЗИМА 2011/12: триизмерност