Какъв грим да изберем за празниците

Аделина Цанева

Предполага се, че щом чуем празничен грим, веднага си представяме силен, лъскав грим и тежки мигли. Това е било винаги така, но нека за тези празници бъдем различни.

Тази Коледа предлагам на вас, читателите на любимият ни сайт fashion.bg, да изпреварим модните тенденции за пролетта като ги приложим още сега.

 Какъв грим да изберем за празниците  Какъв грим да изберем за празниците

Направете естествена основа на лицето си като за целта използвате течен фон дьо тен. Фиксирайте го с пудра, подчертайте скулите, но не по цялата им дължина (от ушите до средата на лицето), а нанесете ружа като руменина.

Какъв грим да изберем за празниците След като сте привършили с това, преминете към самите очи. Заложете на пастелните тонове. Изберете един цвят като лилаво, синьо, зелено, златно или червено и го нанесете по целият подвижен клепач. След това нанесете очна линия, отново по цялата дължина на окото като започнете от кладенчето и завършите малко извън края на окото. Тук вече може да си позволите и мигли, но нека те бъдат по-естествени.

Оформете и веждите си като с тънка четка нанесете кафяви сенки. Употребата на сенки върху веждите води до по-естествен завършек.

Нека последната щриха от вашият празничен грим бъде леко прасковено червило или почти безцветен гланц.

И не забравяйте:
Ако гримът на една жена е добър, той не се забелязва, а околните виждат в тази жена индивидуалност!

Текст и снимки:
Аделина Цанева - професионален гримьор