Иновации в света на пластичната хирургия и козметичната дерматология бележат началото на есента

Иновации в света на пластичната хирургия и козметичната дерматология бележат началото на есентаХоливудският лифтинг, лазерен СO2 ресърфисинг, Нефертити шия и антицелулитни терапии на основата на шоковите вълни са хитовите процедури за предстоящия сезон в областта на пластичната хирургия и козметичната дерматология.

Холивудският лифтинг, известен още като 3D лифтинг от четвърто поколение или ендоскопски лифтинг е изключително нова за България процедура за изглаждане и освежаване на лицето. “Ендоскопският лифтинг е една изключително прецизна операция, която става възможна след навлизането на ендоскопа в пластичната хирургия. Приложима е при пациенти, при които има всички белези на отпускане и изморяване на лицето, но без да има излишък от кожа. Самата интервенция се състои в това, че през минатюрни разрези, скрити в косата, се прониква с камерата на ендоскопа и под контрол на монитор се извършва самата манипулация. Чрез ендоскопският лифтинг се постига освен лифтинг на кожата и подкожните структури и увеличаване на обема в определени зони на лицето.”, коментира д-р Ильо Стоянов, мениджър и пластичен хирург в Есте клиник.

Иновации в света на пластичната хирургия и козметичната дерматология бележат началото на есентаПоследните медицински изследвания пък сочат, че инжекции на базата на фосфатидилхолин ефективно разтварят мастните натрупвания под долната челюст, свързани с ефекта на т.нар. „двойна брадичка“. В същото време това не води до неблагоприятни последици и опасни странични ефекти. Изследванията сочат, че до 5 инжекции фосфатидилхолин в комбинация с други липолитици, приложени в разстояние на 6 месеца намаляват количеството мазнини с 50%.

“Резултатите, след провеждане на инжекционна терапия са много добри и без усложнения за пациента. При всички пациенти има подобрение на състоянието в дългосрочен план. Усеща се леко парене и оток след всяка апликация. Отокът продължава максимум 7-8 дни. Може да се наблюдава леко зачервяване за около 15 минути, лек дискомфорт и изтръпване, които преминават до половин час”. Коментира д-р Радина Денкова, завеждащ сектор козметична дерматология в Есте клиник.

Иновации в света на пластичната хирургия и козметичната дерматология бележат началото на есентаДруга иновация в света на естетичната медицина е приложението на CO2 лазер за подмладяване и възстановяване кожата на клепачите. Очите или по-точно клепачите са зона, която е трудна за въздействие с неоперативни методи. Поради естеството на анатомията, кожата в тази област бързо се отпуска, появяват се бръчици и видими тъмни кръгове или торбички. Обработката на околочния контур с СО2 лазер се оказва ефективно и безопасно средство за справяне с проблема. Изследване, проведено от лекари в САЩ сочи, че след обработване на кожата на клепачите с Active FX CO2 лазер се наблюдава намаляване на бръчките с 60%, а след 6 месеца с до 80%. “Това е едно ново лечение с голяма удовлетвореност за пациентите, още повече, че може да се извърши под местна анестезия. СО2 лазерното лечение може много добре да стегне кожата в тази област, да намали бръчките и да изглади тургура. Необходими са три процедури при определени лазерни параметри като разстоянието между тях е 2 седмици, а резултатите, които се постигат са трайни.”, добавя д-р Денкова.

Иновации в света на пластичната хирургия и козметичната дерматология бележат началото на есентаБезспорен лидер в борбата с целулита този сезон се очертават акустичните вълни или така наречените шокови вълни. Шоковите вълни са всъщност звукови вълни, които предават енергиен импулс на тъканите със скорост от 1500 м/сек. без да ги увредят. Те водят до увеличаване  пропускливостта на клетъчните мембрани, без да разрушават клетките, при което се активира метаболизма на мазнините и липолизата. Шок вълните стимулират микроциркулацията и лимфният дренаж. При тези условия, мастните клетки могат бързо да се освободят от мазнини и те да се отстранят от кръвообращението.

Иновации в света на пластичната хирургия и козметичната дерматология бележат началото на есента

Акустичните вълни намират приложение в света на медицината още преди десетилетия за облекчаване на ставни болки и унищожаване на камъни в бъбреците. Едва преди няколко години обаче, започват медицинските изследвания за приложението им в битката срещу целулита.

Приложението на шковите вълни обаче, не се изчерпва само с лечението на целулит. Иновации в света на пластичната хирургия и козметичната дерматология бележат началото на есентаШоковите вълни се прилагат и за да се намали обиколката и нарушението в разпределението на мазнините, при нарушения на метаболизма на мазнините, за подобряване състоянието на кожата след липосукция, при слабост в съединителната тъкан, както и други типове влакнести промени в тъканите.

Днес едни от най-добрите клиники в света и в България прилагат шоково-вълновата терапия за лечение на целулит и други проблеми, свързани с наднорменото тегло.

ЕСТЕ КЛИНИК" е специализирана частна клиника по естетична пластична хирургия и козметична дерматология. В клиниката се извършват пълен набор от естетични пластични операции на глава, тяло и крайници, както и ултразвуково моделиране на тялото чрез най-модерния ултразвуков липосуктор "Mentor – LySonix-3000". Застъпена е широка гама от ендоскопски естетични операции или така наречените "безкръвни" операции. “ЕСТЕ КЛИНИК” е оборудвана с викококачествена апаратура и разполага с високо квалифициран екип от специалисти.