Тайните на съвършения летен макиаж

Тайните на съвършения летен макиажПочистване
Всяка козметика винаги трябва да се нанася върху чиста кожа, за да се достигне максимален ефекти и да се задържи по-дълго. Сутрин използвайте почистващо средство за вашия тип кожа. През лятото то трябва да е по меко и щадящо кожата.

Овлажняване
Лек добре овлажняващ крем е много важен за кожата. Той се нанася като тънък слой във всички участъци на кожата, малко повече на бузите, където кожата има склонност към изсушаване.
Позволете на крема да попие за няколко минути, а излишъка попийте с мека салфетка.

Защита от слънцето
Всички знаем, колко пагубно действа слънцето на нашата кожа, но колко често вземаме мерки, за да я предпазим?
Изберете слънцезащитен крем за ежедневно ползване с фактор не по-малък от 15  -  до края на пролетта, а лятото е препоръчително факторът за защита да е 30.

Слънцезащитният крем трябва да попива добре в кожата, а не да оставя мазни следи. Много често овлажняващите кремове включват в състава си слънцезащитен филтър sunscreen, който успешно се справя и с двете задачи.

Коректор за очи
Много често пренебрегваме тези средства, като оставяме видими тъмните кръгове и подпухването около очите без да им обърнем внимание.

Коректорът има много лека структура и ако е подбран правилно съвсем спокойно може да се справи с тези проблеми. Той трябва да съвпада с тена на кожата ви или да бъде един тон по-светъл. Мекият, течен коректор много внимателно трябва да се нанася на горния и долния клепач, за да заличи тъмните кръгове. Тази стъпка е доста проста, но може да разкраси лицето и очите като цяло.

Изравняването на тена на лицето
Твърдият коректор обикновено се продава в цилиндрична опаковка и има свойството да прикрива проблемните места, като ги подсушава. Той трябва да отговаря точно на цвета на кожата. Използването на по-тъмни или по-светли тонове само ще подчертае проблемите и ще привлича вниманието към тях.

Коректорът може да се нанесе със специална четка или с пръсти. Пръстите предават топлината си на коректора, като дават възможност за по-равномерното му разнасяне по лицето, четката предпазва кожата от попадането на мазнина от пръстите в порите – изборът е ваш. Коректорът трябва да се нанася непосредствено върху петното и в областта около него. Може да се поставя и на зачервените области около носа.

Компактна пудра
Това правило много често се пренебрегва, но то е най-важното. Именно пудрата придава на лицето сияние и прави цвета му еднороден. Лятото е добре тя да е лека компактна пудра, която да се нанася с голяма гъбичка за макиаж. Излишъкът може да се обере с тази гъбичка или с тампони за грим.

Тайните на съвършения летен макиаж


Козметиката.com