Триковете за красота на богатите красавици, постигнати с по-малко средства

Борислава Борисова

Когато парите не са проблем, да имаш страхотна коса, кожа и грим е лесно. (виж: Парис Хилтън). За нас, останалите, това е по-сложно. Тук ние ви разкриваме отличителните черти във външния вид на богатите наследнички – плюс начини да ги постигнете без да похарчите цяло състояние.

Триковете за красота на богатите красавици Красиво изглеждаща коса

Отличителна черта 1: Блясък
"Богатите момичета винаги имат блестяща коса, която примамва да бъде докосвана."

Постигни-го-за-по-малко съвети:
Не прекалявайте с шампоана – намалете употребата му до три пъти седмично; натуралните мазнини, произвеждани от скалпа, ще хидратират косата ви.

Стойте далеч от пяната за коса. Макар и да добавя обем на прическата, тя също така притъпява блясъка на косата. Придържайте се към кремове и гелове. Препоръчваме ви да използвате вакса за коса. Кристалите за коса също са доста ефективни и помагат на косата да изглежда здрава и красива.



Триковете за красота на богатите красавици Отличителна черта 2: Чувствен цвят.
"Косата на богатите никога не е монотонна и едноцветна."

Постигни-го-за-по-малко съвет:
Съобразете цвета на косата с бюджета си. Ако не можете да си позволите ежемесечни боядисвания и освежавания на цвета, изберете стил, чието поддържане е по-лесно. Опитайте с промяна на цвета само с един тон, по-светъл или по-тъмен от естествения ви цвят или с добавяне на кичури в косата, които ще и придадат блясък и обем и се нуждаят от сравнително по-малко поддържане.

Отличителна черта 3: Индивидуална подстрижка.
"Прическите на богатите никога не са съобразени с модата или с тези на други знаменитости. Те просто си правят обикновени, класически прически, които подчертават красивите черти на лицето."

Постигни-го-за-по-малко съвет:
Забравете за подстригване-на-всеки-шест-седмици правилото. За да получите прическа, наистина съобразена с вашият външен вид, най-вероятно ще трябва да платите повече. Но ще трябва да я оформяте само 3 или 4 пъти годишно; една наистина страхотна и професионално направена подстрижка би трябвало да издържи с месеци без да има нужда от цялостно преправяне. А ако се нуждаете единствено от освежаване – винаги можете да поискате да ви подстрижат само връхчетата, което излиза в пъти по-евтино от цялостна подстрижка.

Триковете за красота на богатите красавици Подобряване на кожата и ноктите

Отличителна черта 1: Красива от главата до петите кожа
"Вие няма да видите лунички, петънца или пъпки по кожата на богатите."

Постигни-го-за-по-малко съвети:
Правете си масажи на лицето при специалист всеки сезон (а не на всеки шест седмици). И ако това все още е прекалено скъпо за вашия бюджет? Подарете си ежеседмични масажи, използвайки домашни маски и ексфолианти, които са подходящи за вашия тип кожа.

Третирайте и кожата си под врата – деколтето, раменете и т.н. Добре поддържаната жена може да се разпознае именно ако шията, деколтето и ръцете са в перфектно състояние. За да избегнете скъпо струващите професионални процедури за намаляване на признаците на стареене, не пестете от слънцезащитните лосиони и млека и ги нанасяйте по всички останали зони, а не само на лицето.

Триковете за красота на богатите красавици Инвестирайте в продукт, съдържащ пентапептиди. За подобряването на структурата на кожата и изтриването на бръчките, нищо извън лекарския кабинет не е по-ефективно от крем с пентапептиди. Те увеличават производството на колаген от клетките на кожата, като по този начин спомагат за нейния стегнат и добър вид.

Не забравяйте бронзовият тен. За да прикриете кожните недостатъци, направете използването на автобронзанти част от вашия режим. Изкуственият тен прикрива целулита, разширените вени и петната, причинени от излагането на слънце и струва по-малко, в сравнение с лазерните процедури за премахване на всичко това. Използвайте нещо леко – изберете лосион с лек бронзиращ ефект или смесете автобронзанта си с лосиона си за тяло. Така ще изглеждате по-скоро блестящо, а не сякаш току що сте излезли от солариума.

Триковете за красота на богатите красавици Отличителна черта 2: Идеален маникюр на ръцете и краката.
"Ноктите на богатите са къси, с овална форма или правоъгълно оформени, боядисани в нежни, пастелни цветове - или са напълно безцветни."

Постигни-го-за-по-малко съвет:
Накарайте ноктите си да блестят. Класическите цветове (бледо розово или бежово) с лек, седефен блясък изглеждат страхотно и остават блестящи с дни.

Употребявайте масло за нокти и кожички. Загрубелите части около нокътя и кожичките са сигурен признак за "работнически ръце". Така че пазете опаковка подхранващо масло за нокти и кожички в чантата си и го нанасяйте възможно най-често.



Триковете за красота на богатите красавици Богат грим

Отличителна черта 1: Професионално оформени вежди.
"Добре поддържаните вежди придават изразителност на очите и лицето."

Постигни-го-за-по-малко съвет:
Посещавайте професионален козметик за оформяне на веждите четири пъти годишно. Останалата поддръжка остава за вас – просто следвайте линията, която козметичката ви е избрала и оформила.



Триковете за красота на богатите красавици Отличителна черта 2: Безупречено поставена основа и фон дьо тен.
"Лицата на богатите никога не изглеждат лъщящи или като с маска."

Постигни-го-за-по-малко съвети:
Изберете по-евтина, почти прозрачна формула, която добавя блясък. Тъй като козметиката в специализираните магазини е скъпа, изберете някой прозрачен, светлоотразяващ крем/коректор/фон дьо тен. Тези кремове са с доказан "анти-гаф" ефект, изглеждат естествено и озаряват лицето.

Отървете се от кадифеното пухче за пудра. Четката наслагва компактната пудра по-равномерно като същевременно не допуска ефекта "маска" и не позволява голямо натрупване на пудра в различни участъци, което кара кожата да изглежда като на петна. Плюс това ще спестите пари, защото една добра четка издържа цял живот, а гъбичката или пухчето трябва да се сменят на всеки шест седмици.

Триковете за красота на богатите красавици Отличителна черта 3: Тъмни, но никога слепнали мигли.
"Богатите жени винаги използват спирала за мигли, така че очите им изглеждат добре, дори и да не носят друг грим."

Постигни-го-за-по-малко съвет:
Използвайте спирала за обем – и кърпичка. Потопете четчицата за мигли в тубичката, избършете я леко няколко пъти, за да отстраните излишният продукт от нея и след това приложете на миглите. Така ще получите естествено изглеждащи мигли, без слепвания или натрупвания на спирала или сериозна, финансова инвестиция.