Съвети за изящни мигли

Теодора Денева

Съвети за изящни миглиМного често красотата се крие в малките и на пръв поглед второстепенни неща. Например краката могат да са съблазнителни и секси просто заради фините глезени. Нежността на ръцете понякога може да се дължи не толкова на дългите пръсти и гладката кожа, а на изящните нокти. Съблазнителният поглед може да е благодарение на дългите и плътни мигли.

Дълги, гъсти и извити мигли - това е мечта на всяка жена. Някои жени смело могат да се похвалят с дълги и плътни мигли. Други обаче трябва да положат малко повече грижи, но в крайна сметка също ще могат да се зарадват на образа си в огледалото.

Какви грижи трябва да полагате, за да имате красиви мигли:

1. На първо място е храната, която консумирате. Миглите, както ноктите и косата, се влияят изключително от качеството на храната. Яжте редовно мляко и риба и спазвайте правилен хранителен режим. Това ще направи миглите ви по-здрави. Диетите с ниско съдържание на витамини отслабват миглите и ги правят по-склонни към падане.

2. Никога не заспивайте с грим. Така допълнително изтощавате косъмчетата и предразполагате към тяхното падане. Задължително почиствайте грима от очите си вечер, преди лягане или дори още щом се приберете. Добре е да се използва специален лосион, тоалетно мляко или лек тоник с натурални съставки. Благоприятни са рициновото масло и маслото от гроздови семки. След това може да използвате отвара от лайка, за да изплакнете лицето, а за миглите да направите слаба запарка от черен чай, която ще ги укрепи. Не забравяйте - Винаги мийте очите и лицето с чисти ръце.

красиви мигли3. Избягвайте ежедневното носене на тежки гримове. Това е вредно за миглите. При възможност използвайте спирали с естествени съставки, които не дразнят окото. Освен отслабването на организма, друга причина за засиленото падане на миглите е алергия към някое козметично средство – туша или лосиона за дегримиране. Най-коварни в това отношение са водоустойчивите спирали. Те съдържат повече дразнещи вещества, премахват се трудно и с по-активни лосиони. Затова най-добре да ги избягвате.

4. Избягвайте използването на щипка за извиване на мигли – тя "начупва" миглите. По-добре използвайте спирала с извиващо действие.

5. Грижете се за кожата около очите. Можете да си правите компреси с торбички от чай от лайка или с резенчета краставица. Това успокоява кожата около очите, като по този начин заздравява и миглите.

6. Четкайте миглите, за да бъдат здрави и да изглеждат добре. Всяка сутрин и вечер ги разчесвате със специална четчица. Хубаво е преди употреба четката да се потапя в зехтин или розово масло. Редовното разчесване на миглите ускорява растежа им.

7. Правете маски и компреси на миглите си.
За да тонизирате миглите, правете всяка седмица следния компрес: Смесете на равни части невен, синчец и черен чай. Намокрете два памучни тампона и ги поставете върху очите за 15-20 минути. Можете да си правите компреси и с тампон, напоен с масло от праскова, като оставите да действа 10-15 мин.

Успешно можете да подхраните миглите със следната домашна рецепта:
Смесете 1-2 капсули витамин Е с 10 мл. растително масло (рициново, ленено или пшеничен зародиш) и 5 мл. сок от алое. Всяка вечер след сваляне на грима намазвайте с него миглите. Сместа може да се съхранява в хладилник. Преди употреба е хубаво да се разклати добре.

Ако се опитате да спазвате тези прости правила няма да останете разочаровани от постигнатия ефект. И не забравяйте, че дори природата да ни е надарила с красиви мигли, не бива да забравяме да полагаме грижи за тях.

Съвети за красиви мигли