Снежнобяла грижа за кожата

NIVEA Creme е идеалната защита през студения сезон


Искрящ бял сняг, чист леден въздух. Кой не би се впечатлил от подобен приказен пейзаж? Дори само светлината на зимното слънце захранва с енергия през този сезон. Най-накрая дойде време за излизане сред пухкав бял сняг. Подобно приключение е радост за цялото семейство. Вземете със себе си NIVEA Creme. Преди да потеглите намажете по малко NIVEA Creme по лицата и ръцете не всички. Старателно нанесен, той ще формира защитен слой, обгръщайки кожата като топлъл пуловер. Освен това NIVEA Creme служи и като блокер на студа. Така особено децата могат да се забавляват много повече време навън, докато правят снежни човеци или пък се пързалят с шейни. Същото важи и за хора с лесно зачервяваща се кожа: NIVEA предпазва кожата срещу студа, така че капилярите не са подложени на толкова голямо напрежение. Резултатът - повече зимно веселие и по-малко червенина.

Съвети за специалната програма за грижа за кожата:

Румени и през зимата
След почистване на кожата нанесете NIVEA Cream на местата, които са изложени на вятър. Кремът ще предпази челото, носа, брадичката, бузите и ръцете. Много е важно да се намаже поне 30 минути преди излезане, за да могат овлажняващите му компоненти да проникнат идеално.

NIVEA Cream като маска за лице
Добре е да се прави маска за лице поне веднъж седмично, особено ако кожата изглежда уморена. Нанася се дебел слой NIVEA Cream, най-добре преди баня. Парата ще повиши ефекта. Кожата веднага ще се усети релаксирашия ефект.

Няма шанс за грубите ръце
Веднъж седмично ръцете се нуждаят от допълнителна грижа. Преди сън се нанася плътен слой NIVEA Creme. Препоръчва се да се преспи с чифт гумени ръкавици. На следващия ден ръцете са гладки и меки.

NIVEA Cream помага на студените ходила
На ходилата също им харесва дебелия слой от крем. Особено на хората, които страдат от студени ходила през зимата. След затопляне на краката в топла баня, NIVEA Cream ще помогне на доброто кръвообращение.

NIVEA Cream против пришки
Нанесете малко NIVEA Creme на стъпалата си преди да обуете чорапи. Това ще запази дори пръстите топли и ще предотврати появата на пришки и възпаления, понеже гладките и меки ходила няма да се трият в обувките.

Когато ръцете премръзнат
Децата често свалят ръкавичките си в боя със снежни топки. Така ръцете им премръзват сякаш никога няма да се стоплят. В никакъв случай не трябва да се поставят в гореща вода – това може да доведе до сериозно изгаряне. Вместо това трябва да се масажират малките ръчички с малко NIVEA Creme, което нежно ще стимулира кръвообращението. Същият ефект има и при възрастните. И докато животът полека се завръща в премръзналите ръце, NIVEA Creme лекува напуканата кожа – за перфектно поддържана кожа през студения сезон.

NIVEA Cream по време на ски ваканция
По време на ски е нужна двойна защита. Хората, които се занимават със зимни спортове, като например сноуборд или каране на ски, трябва особено много да се предпазват срещу изсъхване на кожата. За нея дългият престой на студа е доста стресиращ. NIVEA Cream е надеждна защита. Посредством слоят, който формира той спомага за запазването на влажността през студено време. Не трябва да се забравя и защитата против слънце!

Формулата "Мулти грижа и защита " на NIVEA Creme

Защо NIVEA Creme е перфектната грижа за цялото семейство?

За първи път NIVEA се появява през 1911 година. Собственикът на немската компания Beiersdorf Оскар Тропловиц инициира разработването на крем за кожа, който съдържа съставката Eucerit® - първият емулгатор, който позволява смесването на вода с масло. Продуктът е разработен съвсемстно с химика Исаак Лифтшутц и дерматолога Пол Унна. Тропловиц решава да нарече крема NIVEA. Името е заимствано от латинската дума "nivius" - снежно бяло.

Чувствителната кожа страда от липса на липиди и влажност. Поради тази причина най-горният й слой става лесно раздразним и по-малко устойчив на негативни външни влияния, появяват се петна и зачервявания.. Често нормалната кожа, ако се изложи на вятър и студ получава симптпмите на чувствителна. NIVEA Creme може едновременно да защити и заздрави деликатната кожа. Това е възможно благодарение ефективните съставки на NIVEA Creme – префектно балансираната комбинация от глицерин, пантенол и Eucerit®. Те позволяват на изсушената и стресирана от резките смени на температурата кожа да се нормализира сама. NIVEA Creme прави кожата гладка и нежна като я предпазва и се грижи за нея през зимния сезон.