За прекрасни, гладки и пухкави устни


За прекрасни, гладки и пухкави устни Съблазнителните, сладострастни устни са истинско женско оръжие, но кожата на устните е много тънка и нежна, лесно се изсушава и напуква. Затова най-доброто, което можете да направите за устните си е да ги защитите.

Всеки слънчев или ветровит ден изсушава устните, а не забравяйте и че те лесно могат да изгорят от силните лъчи.

За да предпазите устните си, използвайте хидратиращи балсами със слънцезащитен фактор. Не забравяйте и че добрата хидратация отлага появата на бръчки. А, когато устните ви се нуждаят от екстра грижа, търсете балсами, в чийто състав присъстват естествени овлажнители като витамини А и Е, както и алфа-хидрокси киселина за ексфолиране.

Когато казваме ексфолиране, добре е да отбележим, че това е другата основна грижа за устните. Както кожата на цялото тяло, така и устните се нуждаят от почистване на слоя от мъртви клетки, това ще ги направи по-гладки, по-пухкави и по-добре кръвоснабдени. Ексфолирайте 2-3 пъти седмично.

Можете да използвате ексфолиращи продукти, специално за устните или просто нежно да ги четката с четка за зъби, като след това не забравяте да нанесете хидратиращ продукт.

Съставки на балсамите за устни:

Восък

Най-добрата съставка в един балсам за устни е пчелен восък. Често срещан е и карнауба восък, който се извлича от листата на едноименен вид палма, наричана още "дървото на живота". И двата вида восък хидратират добре и създават бариера, която не позволява на кожата да губи влага.

Масло или Олио
Следващата полезна за устните съставка е маслото – какаово масло, зехтин, масло от шея, от авокадо, от малини. Много добър хидратант е маслото от манго. То е чудесен емолиент, който дори може да лекува ранички и напукване на кожата на устните.

Карамфиловото олио омекотява кожата и отстранява болката от напуканите, сухи устни. То е и добър антисептик и дезинфектант.

Витамин Е
Витамин Е е естествен антиоксидант, който се среща в зеленчуковите масла, включително соевото. Неговите предимства са в омекотяващите и регенеративни свойства. Това го прави и една от най-често срещаните съставки в балсамите за устни.

Масло от нар
Маслото от нар се извлича от плода, то е мощен антиоксидант, който се грижи за здравето на устните, докато поддържа еластичността и гладкостта им. Аналогичен ефект имат и маслата от слънчоглед, кокос и авокадо.

Козметиката.com