Тенденции в грима за пролет-лято 2010

Аделина Цанева

Тенденции в грима за пролет-лято 2010 Както през предишните сезони, така и през този най-важното правило при грима е перфектната основа.

Фон дьо тенът трябва да е нанесен равномерно, без да се образуват петна. Тенът на цялото лице трябва да е изравнен съвършено – ако тази първа стъпка към идеалният грим е направена добре, можем да избегнем тежкия грим на очите, тъй като през летния сезон ще бъде модерен естествения грим.

Интересното при грима за лято 2010 е контрастът не между очите и устните, а между очи-вежди. Световните тенденции налагат плътните и тъмни вежди с много светъл и нежен грим на очите.

Цветовете, които използваме в този случай са: корал, злато, тюркоаз.

Контрастният вариант е изрусени до бяло вежди със силно опушени очи в графитено сиво, синьо или лилаво. Устните и в двата варианта са много бляскави и безцветни.

 Тенденции в грима за пролет-лято 2010  Тенденции в грима за пролет-лято 2010

Абитуриентките на 2010 година ще са много бляскави, при тях спазването на тези правила няма да е задължително. При абитуриентките трябва да се обсъди цялостният стайлинг. На първо място те трябва да изберат тоалета си, в съответствие със своята индивидуалност, както и в цвят, който им отива, а не който им харесва. След този избор, преминаваме към грима. Много често момичетата избират да заложат на тежкия грим, но моят съвет е да бъдат „цветни”. Техният макиаж трябва да носи настроението на личния им празник. Нека не бъркат с това, че ако роклята им е синя то и грима им трябва да е син. Синият цвят може да е просто един акцент, който да се съчетае с тоалета.

Важен акцент и допълнителен аксесоар в абитуриентския грим са изкуствените мигли, които допълнително правят окото по-голямо. За устните е нужен просто един цветен гланц, който да ги прави по-сочни. Избягвайте тъмните цветове, които състаряват.

Нека не забравяме, че по-хубаво от красотата на един млад човек няма. Затова да завършим така - ако гримът на една жена е добър, той не се забелязва, а околните виждат в тази жена нейната индивидуалност.

 Тенденции в грима за пролет-лято 2010  Тенденции в грима за пролет-лято 2010



Текст и снимки:
Аделина Цанева - професионален гримьор

Снимки:
1. Аделина с вечерен грим.
2. Абитуриентски грим.
3. Аделина с вечерен грим.
4. Естествен грим.
5. Опушен грим.