Топ 7 аксесоари, задължителни за гардероба ви това лято

Теодора Денева

Топ 7 аксесоари за пролет-лято 2010Зимата свърши и е време да хвърлим поглед върху новите модни тенденции в аксесоарите за пролетно-летния сезон.

Разбираемо е, че въпреки желанието си не всеки ще успее да се сдобие с всички актулани елемнти за сезона. За това ние ви предлагаме основните акценти и аксесоарите, които задължително трябва да имате, за да сте в крак с модата.

 1. Шалове - Отмина времето, когато шалът беше само необходимост. В днешно време както през студените, така и през топлите месеци шалът присъства като неизменна част от тоалета на модерната жена.

Топ 7 аксесоари за пролет-лято 2010Разнообразието от модели позволява на този аксесоар да се носи не само на врата, но и на талията, бедрата, раменете или на главата. Материите са вискоза, памук, шифон, коприна.

Проявете креативност и ще успеете да се вместите в "групата на модерните".

2. Колани - Този сезон най-предпочитаните от дизайнерите са широките и подчертаващи талията колани. Не се пренебрегнати и много тънките такива. Така че ако не сте привържаник на широките, то вие можете да заложите на тънките колани или обратното.

Топ 7 аксесоари за пролет-лято 20103. Чанти -  За сезона пролет-лято 2010 хит ще бъдат големите, меки и заоблени чанти тип "пазарска торба", както и чантите тип протмоне или така наречените "clutch".

Големите чанти са по-функционални и са за предпочитане в ежедневието, докато чантите тип "clutch" ще са неизменен аксесоар при официалните тоалети.

Акцентите тук са ресни, катарами, капси, дантели и пискюли.    

4. Шапки - Голямата широка шапка също е един от най-добрите аксесоари за лятото. Тя е класическа и никога не остарява. Топ 7 аксесоари за пролет-лято 2010      

5. Слънчеви очила - Слънчевите очила тази година ще бъдат просто задължителен аксесоар, ако искате да вървите в крак с тенденциите.

Най-актуални са масивните и големи очила, които скриват почти половината от лицето. Формите са различни - кръгли, квадратни, овални.

Що се отнася до цветовата гама, то този сезон се спираме на черно, сиво, бежаво, кафяво и тъмните нюанси на червено, но най-важното е да се приливат от тъмно към светло.

Топ 7 аксесоари за пролет-лято 20106. Обувки - Обувки с висок ток, обувки на платформа, сандали с чорап и тип гладиаторски са в тенденциите за сезон пролет-лято 2010.

Множеството каишки, капси, пружини, катарами, пискюли и ресни ще са основните акценти при обувките.

7. Бижута - През този сезон най-актуални ще са големите и масивни бижута.

Гривните, висулките, брошките, обиците, герданите и колиетата ще добавят блясък и ексцентричност както към ежедневието, така и при официалните случаи.