Как да контролираме теглото си

Как да контролираме теглото си Има много хора по света, които се борят с наднорменото си тегло, използвайки всевъзможни начини - от строги диети, спорт и усилени тренировки, до упрек и чувство за вина.

Можете да си спестите многото мъки ако се научите да контролирате килограмите си. Когато сте в добра форма и се харесвате, направете всичко възможно да задържите теглото си, каквото и да ви коства това, със сигурност ще е по-малко от опитите за отслабване.

1. Не се опитвайте да бъдете перфектни

Не се сравнявайте със звездите от червения килим и особено с тези от подиумите. Единственият, с който можете да се сравните сте вие и ако смятате, че сте качили няколко килограма, постарайте се и си върнете тялото. И още нещо – със сигурност сте виждали снимки на знаменитости, направени от папараци, различни са от официалните, нали? И те не са перфектни. Идеални хора няма, това не го забравяйте!

2. Внимавайте много с въглехидратите

Въглехидратите се смилат бавно и затова те са най-големия враг на тънката талия. За да не напълнеете, ограничете въглехидратите или просто преместете въглехидратното хранене преди обяд, когато ще имате нужда от енергия и ще можете да ги изгаряте.

3. Не бива да пропускате хранене

Нередовното хранене е сигурен начин да напълнеете, тъй като така огладнявате, имате по-силен апетит и съответно – изяждате по-големи количества наведнъж. Освен това, така научавате тялото си да се запасява с калории за всеки случай.

Kimberly Red

4. Движение и спорт

Качвайте се по стълбите, ходете пеша на работа, карайте колело през почивните дни... Намирайте си различни поводи да се движите. Това стимулира метаболизма и изгаря допълнително калории. Спортувайте нещо, което да ви бъде приятно и се старайте да не пропускате тренировки.

5. Внимавайте с млякото

Млякото и млечните продукти са богати на наситени мазнини, а хората са склонни да прекаляват с тях. Купувайте си нискомаслено мляко.

6. Слагате ли захар в кафето?

Давате ли си сметка колко захар хапвате дневно? А и толкова продукти днес съдържат надпис "Без захар", че ние ги приехме като здравословни. Истината обаче е, че и изкуствените подсладители съвсем не са полезни.

7. Използвайте подходящи мазнини

Ограничете тлъстите храни и заменете олиото със зехтин.

Трябва да знаете, най-добрият начин за борба с напълняването е предотвратяването!

По материали на kozmetikata.com