Духът на Коледа

Всяка Нова година започва с нови надежди – искаме да сме успешни, да се доказваме и да напредваме кой за където се е отправил. И така почти цяла една година се стараем да спазваме ритъма... но има едно време, когато оставяме кариерата, стараем се да забравим проблемите, игнорираме неприятните мисли и сякаш потъваме в една седмица на сладко, топло и щастливо безвремие.

Времето от 24 до 27 декември е посветено на семейството, любовта и хармонията. Рождество Христово празнуват с души и сърца както децата, така и възрастните. Естествено начинът на празнуване малко се е изменил и в последните години този най-семеен християнски празник се посреща на екскурзии в топли и екзотични страни като Египет и Дубай. Домашно приготвената трапеза е заменена с опознаване на различни национални кухни, вместо празнична елха имаме палми, а неописуемото и най-ценно изживяване е безвъзвратно изгубено...

Наистина ли хората вече не ценят традиционните семейни ценности или просто в наши дни е станало много по-трудно да намериш човек, на когото да подариш сърцето си за Коледа? Защото празникът е именно това – да даряваш любов и щастие на тези, които обичаш. Няма нищо по-хубаво от това! Колкото и странно да звучи идва време, когато трябва не да взимаш, а да даваш с пълни шепи, да даряваш радост. Щастието на любимите хора е най-скъпият дар, а присъствието им – повод за истинския празник. Само че тази магия могат да усетят само щастливите и богати духом хора. За останалите тя остава някъде встрани в еуфорията по предпразничните приготовления, суетнята и твърде повърхностните разбирания за прекарване на празниците.

Докато едни стягат куфари за пътешествия и пазаруват като луди, други опаковат багаж с една-единствена цел – да се приберат вкъщи за Коледа. Усещането, че някъде някой те обича и те чака е невероятно. Километрите и границите са без значение, защото „ще бъда у дома за Коледа”!

Нека използваме Духа на идващата Коледа и сами изберем как пълноценно да прекараме всяка празнична минута. Последвайте ни! Ще ви отведем в един дом и ще видим как там едно семейство ще посрещне Рождество Христово.

Целият дом е в очакване – бащата дооправя поставката за елхата, мама изважда кутиите с коледната украса, а детето тича около нея. Влачейки лъскавите гирлянди, скришом краде по няколко от коледните сладки. Задачите са разпределени, както и празничните лакомства – за елхата, за гостите и за децата. Стъклата на прозорците са запотени – навън е толкова студено, а вътре, в камината, грее огън и мирише коледно. Така светъл изглежда домът през прозорците, навън е тихо, а вътре всички пеят песни за тихата и свята нощ на Рождество Христово. Миг след миг мама поглежда към детето си, а то гали корема й, от където скоро ще се появи братче или сестриче – обещаният коледен подарък за цялото семейство.

Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine