Облечете модерно вашия дом. Макар и в условия на криза....

Ако не за другите, то поне за себе си, си заслужава да положите това старание....
Да е дома ви хубав е важно:
- за да се чувствате добре!
- за да ви е приятно да се приберете у дома!
- за да ви предразполага да сте добър...!

Последното твърдение, предполагам, звучи провокиращо! И все пак, помислете, преди да го отхвърлите с лека ръка. Хубавите неща, с които се заобикаляме, ни провокират позитивно. Затвърждават приятните емоции и са повод за тяхното акумулиране.

А ако сте допринесли с идеи, старание (пък дори и това да се е изчерпвало до одобряване или коментар на идеите на интериорния дизайнер), то вие вече имате и повод за гордост от себе си. Дали „другите” ще го оценят и доколко, е твърде относително и би било прекрасно вие да имате собствена оценка за резултата, без да се влияеете от „тяхната”.

И, така, както често перем и подновяваме дрехите в своя гардероб... В същия смисъл е нужно да „свалим праха и миризмата на остаряло”...от одеждите на нашия дом. Позволявам си да направя тези коментари с ясната представа, че Новият Интериор е скъпо удоволствие! Но, дори и да не можете да си го позволите, пак е добре тази идея да ви стои на дневен ред...

Какво е модерно?
В интериора, както във всичко останало в наше време има мода и тя се мени бързо! Така че, шанса да успеете да сте постоянно модерни по отношение на дома си не е голям. Освен ако разполагате с доста излишни средства. И все пак, опитайте:

Променяйте дома си колкото и когато можете. Всяко обновление на дома ви внася нов вид енергия в него! Ако можете и да „изхвърляте” непотребните мебели, чергите на баба ;), и всички вещи, които навяват носталгия....вие бихте били далеч ПО-... Дали „модерни” или нещо друго не е толкова важно, но със сигурност по-богати (в най- хубавия смисъл на думата!).

Подарявайте всичко, от което не се нуждаете. Това, което за вас е излишно, за друг може да е насъщно! Старите вещи разказват истории, имат спомени и могат да продължат да живеят.... в нечий друг дом!

Да добавите живо цвете; да смените завесите; да пребоядисате стените, а защо не и цвета на старите мебели (освен ако са от ПДЧ - този материал не може да се освежава цветово...) е прекрасно. Така вашият дом ще изглежда винаги различно. Ще ви кара да го забелязвате и да го харесвате, да бъдете преди всичко пoзитивни.

Източник: www.interior-scena.bg