Кои са нещата, които трябва да направите за кожата си през студеното време

 Кои са нещата, които трябва да направите за кожата си през студеното време

Студът и вятъра изсушават кожата, като могат дори да я възпалят. Затова изискванията на нашата кожа към грижите и използваните козметичните продукти са различни през студените сезони.

Ето и няколко важни неща, които е добре да направите за вашата кожа през студените зимни дни:

1. Промяна за душ-гела

През лятото плодовите аромати са актуални, но обърнете внимание дали през зимата вашия душ-гел хидратира достатъчно добре. Измиващите продукти без сапун в съдържанието си често имат състав по-богат на овлажняващи елементи.

През студените сезони, най-добре заменете геловете с измиващо мляко.

2. Опитайте скраб с ароматно масло

Този продукт е изключително подходящ за есента и зимата – ексфолира кожата и като допълнение я хидратира. Обикновено скрабовете с ароматно масло са по-течни в сравнение с другите и консистенцията им е по-маслена.

3. Хидратиране всеки ден

За да бъде кожата ви добре хидратирана и свежа е необходимо ежедневно да й набавяте необходимата влага. Използвайте хидратиращ лосион веднага след баня и нанасяйте толкова върху кожата, колкото може добре да попие.

4. Анализирай кожата си

Кожата реагира на промяната на всеки сезон, като може дори да се промени. През зимата мазната кожа може да стане нормална, а нормалната – суха. Тази промяна в типа на кожата изисква и промяна в козметичните продукти.

5. Рутина

Трудно е да запомните кога за последно сте слагали маска за лице или коса. Повечето хора използват маските, когато усетят, че кожата им се нуждае от дълбоко почистване и подхранване. Преждевременната грижа, обаче е за предпочитане. Създаването на рутина ще предпази кожата от възпаление и други неприятни промени.

6. Не забравяйте слънцезащитните продукти

Слънчевите лъчи през зимата са много силни, а в снежните дни атаката им върху кожата е почти двойна, поради способността на снега да отразява светлината. Използвайте крем за лице със слънцезащитен фактор най-малко 15.

7. Грижа за краката

Затворените обувки могат да бъдат враг за краката, затова не бива да ги забравяте през студените сезони. Ако използвате ексфолиант с хидратиращ ефект всеки ден, през пролетта ще можете да обуете сандали без притеснение.

8. Купете си олио за кутикули

Кутикулите през зимата се изсушават по-лесно и стават по-видими и груби. Понякога кремът за ръце не е достатъчен, за да ги омекоти, затова инвестирайте в масло за кутикули. Просто нанесете продукта върху кожичките и втрийте. Достатъчно е да правите това два пъти седмично за добър ефект.

9. Обновете колекцията си с лакове

Купете си "зимни" цветове лакове за нокти – бордо, синя слива, шоколадово кафяво...

10. Задължителен продукт – крем за ръце

Поглезете се с добър хидратиращ крем за ръце, тъй като те са изложени в по-голяма степен на агресивното влияние на студа, вятъра и слънцето, в сравнение с останалите части от тялото. Винаги носете крем за ръце в чантата си и го използвайте след като миете ръцете си. Козметиката.com

 Кои са нещата, които трябва да направите за кожата си през студеното време