Натрапените врагове на жените: целулит, стрии...

Много жени смятат за най-големите си врагове целулита, стриите и затлъстяването. За борбата с тях те изхабяват много сили, пари и най-главното - здраве. Необходима ли е тази борба?

Натрапените врагове на жените: целулит, стрии...По този повод може смело да се заяви, че основният враг на жените е всъщност това, което става в техните мозъци. Причината да възприемат толкова драматично нещата е лековерното приемане на някакви, неизвестно от кого наложени, стандарти, които техния мозък обозначава като "проблем". На практика, целулит може да се наблюдава дори и при малките бебета, но никой не насочва вниманието ви към този факт, защото, ако приемете целулита за нещо нормално, "антицелулитната индустрия" ще фалира.

По отношение на стриите, някой умен козметик или лекар на времето си е казал, че стриите са непобедими. Другите им колеги са подкрепили това тяхно мнение. И затова жените не се борят с тях, само отбелязват тяхното съществуване. Но когато става дума за структурите на мастната тъкан, започва апокалипсисът.

Срещу целулита е създадена цяла армия от лечебна козметика. Обърнете внимание: лечебна! Това означава, че тя трябва да се прилага по лекарско назначение. И не през целия живот!

Според друг умен лекар, "основната вреда на много от лекарствата е не в техните странични ефекти, а в самото им пряко действие". Т.е. антибиотиците са вредни, не защото увреждат черния дроб, а защото убиват бактериите - в частност – полезните.

Същото се наблюдава и с лечебната козметика – тя активизира обмяната на веществата в кожата. Човек изпива чаша кафе и се зарежда за известно време с бодрост. Но ако той постоянно приема стимулатори, той бързо ще се състари. Това се наблюдава и при кожата. В резултата на постоянната употреба на пилинг маски и други почистващи козметични средства тя започва да старее с фантастична скорост.

Практически почти всяка жена се смята за дебела. Повечето, за щастие, не стигат по- далече от тази констатация. Но тези, които започват упорита и изнурителна борба, често стигат до анорексия. Или до редуване на анорексията с булимия.

А какво става с диетите и с безумното гладуване? Отслабваш бързо, но полезно ли е това за здравето? Гладуването е лечебно, но само ако се провежда правилно. Същото се отнася и за диетите. Ако ги изберете произволно и без всякакъв контрол, вие ще навредите на здравето си. Нормално ли е при 20 градуса, човек да мръзне? Да не говорим, че гладната жена е зла жена. Хората не се замислят, че честото спазване на диети води до омършавяване.

Изобщо не трябва да се подчертава, че всичко това е заради мъжете. А те просто не забелязват целулита и стриите. По-точно казано, виждат ги само тези, на които им е внушено, че целулитът не е на мода.

Пълнотата не е порок. Много мъже дори харесват пищните дами и изобщо не се възбуждат от слабите манекенки.

От гледна точка на мъжете, главното е жената да бъде гъвкава, пластична и стегната. Ако тя тежи 70 кг при ръст 170 см, всичко е наред. Тя ще има редица обожатели. Ако няма, проблемът не е теглото, а в характера.

За постигането на красота и здраве трябва да спазват 4 важни условия. Първото е редовното и здравословно хранене, а не пиене на чай с бисквити на всеки кръгъл час. Вредно е да се яде между отделните хранения. Второто условие е здрав и пълноценен сън. И избягване на всякакви тревоги. Третото условие е спортни занимания. А четвъртото - да не бързате.

Ако водите правилен начин на живот, след 1-2 години тялото ви само ще придобие нужната форма. А ако не харесвате тази форма - сами сте си виновни!

Източник: www.tia.bg