Завръщане към традицията – костюми по мярка


* Когато е дъждовно - си купуваш чадър, когато вали сняг – си взимаш палто, а когато има финансова буря – избираш нова идея !


Русенската фирма ТОП МЕН, която изработва мъжки костюми с марката RICHMART започна да възражда индивидуалния подход при изработката на мъжкия костюм от времето, когато старите майстори са шиели дрехите според размера и желанията на клиента. Така те помагат на мъжа да изглежда и да се чувства добре, като му предоставят костюм, създаден специално за уникалната му фигура, от избран от него плат, цвят и модел.

 Завръщане към традицията – костюми по мярка

Представете си многообразието на мъжките фигури и ще осъзнаете, че е трудно да намерите готов костюм за себе си. Костюмите се изработват в 12 основни размера, 5 височини, 6 дебелини и 5 конструкции. Това прави общо 1800 комбинации. А представяте ли си тази бройка, умножена по 300 цвята или материи?! По тази причина повечето мъже носят костюми, които не са им по мярка и затова остават с погрешното впечатление, че костюмът не е удобна дреха!

Но защо при това положение майстор-шивачите не се радват на голям успех? Защото тяхната производителност е малка и така ръчно изработените костюми стават двойно по-скъпи от промишленото производство. В момента само 10% от усилията на шивача са вложени в работа с клиента, а 90% - в същинското шиене.

Решението, предлагано от RICHMART е производството на костюми по еталон, при което костюмът първо се избира и едва след това той се ушива. Този подход е въведен от старите майстори и предлага на клиента актуалната мода, огромен избор и уникалност на костюмите. Така клиентите получават качеството на ръчната изработка на цената на промишленото производство. При този бизнес модел собственикът на ателието концентрира вниманието си върху желанията на клиента, а RICHMART гарантира качествената изработка, най-голямото разнообразие от платове и водещите световни технологии.

Бизнес идеята на RICHMART е подходяща както за предприемачи без опит в областта на модата, така и за моделиери и шивачи, които желаят да оптимизират работата си като повишат производителността си многократно.

Мъжкият костюм е облеклото на съвременния мъж, така както е било и преди 100 години, така ще бъде и занапред. Защото той е практичен, диша и изгражда осанката на мъжа като подчертава положителните черти на фигурата. Направен е от специална вълна, която не пропуска топлината и през лятото и спира студа през зимата.

Костюмът е най-сложната дреха. Изработва се по специфична и капризна технология, която изисква да се спазват важни пропорции. Той също трябва да отговаря на специфичните форми на тялото.

Хората все така ще продължават да посрещат по дрехите и затова е време да направим костюма красив, удобен, уникален и достъпен !

За RICHMART

Вече над 10 години RICHMART изработва костюмите за световни лидери в мъжката мода. Клиенти на фирмата са Strellson, Joop. За компанията работят над 600 служители, които произвеждат по 12000 костюма дневно. RICHMART разполага с три поточни линии, оборудвани с най-модерната шивашка техника.

 Завръщане към традицията – костюми по мярка