Как да отслабнем бързо преди отпуска

Поне месец преди нея си определете 2 разтоварващи дни в седмицата, съветват специалисти.

Как да отслабнем бързо преди отпуска Почти всеки човек се сеща да забележи за някои “дефекти” във фигурата си най-често преди летния отпуск. Особено жените искат не просто да отидат на почивка, а да заминат с привлекателна фигура.

Времето за постигане на това през годината сякаш никога не достига. Но ако имате един месец запас преди вашето заминаване, можете да успеете да се избавите от поне 4-5 излишни килограми, смятат британски диетолози.

Място за тревога няма, твърдят те – и през този месец ще живеете и ще се храните както преди. Или почти...

Специалистите съветват 2 пъти седмично (например всеки понеделник и всяка събота) да се провеждат разтоварващи дни. През тези дни трябва да приемате:

- 1,5 л айрян и 200-300 г прясна извара
- или 1,5 кг ябълки (може и печени, но без захар),
- или 1,5 кг салата от пресни зеленчуци (зеле, моркови, цвекло, репички) с растителна мазнина.
През тези разтоварващи дни можете да консумирате без ораничение и някакъв плодов чай (най-добре шипков).

Забравете за основните врагове на красивата фигура: солта, захарта, хляба и макароните.

Английските диетолози съветват и употребата на мюсли със сушени плодове (сутрин и вечер), а през деня – парче обезмаслен кашкавал със салата.

Не е необходимо пълно въздържание и от някои “малки удоволствия” - например можете да изяждате 300 г обезмаслено сирене и да изпивате бутилка сухо вино.

А ако започнете деня с гимнастика и престанете да използвате всеки път асансьора или увеличите ходенето пеша, това ще е също един незаменим плюс, съветват британските специалисти. здраве.bg

Виж още Лунна диета