ТексТейлър Експо завърши с грандиозно модно шоу и конкурс за млади дизайнери

За поредна година в края на септември Пловдив се облече в стил и красота по време на модната галавечер и церемонията по награждаването на конкурса за млади дизайнери Tailor Your Mind, създаден от дизайнера Иван Донев, в рамките на изложението за мода и текстил "ТексТейлър Експо".

Белгийската дизайнерка Джейн Роуз завладя публиката със своите уникални модели, дефилиращи на фона на магическия лиричен глас на Мария Анастасова. Подиумът грейна в ледени цветове, а моделите приличаха на скулптури от кристал.

Джейн Роуз

Джейн Роуз

Джейн Роуз

Джейн Роуз

Джейн Роуз

Джейн Роуз

Джейн Роуз

В галавечерта взеха участие победителката от миналата година Мария Бонева и студентите по дизайн на НБУ и на АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" - Пловдив.

Десетте финалисти в конкурса Tailor Your Mind бяха избрани от зоркото око на журито от най-старата италианска Академия за висша мода и изкуство на костюмите KOEFIA, Рим, в която е учила София Лорен. Техните модели също бяха представени с модно ревю. Професорите избраха Теодора Илиева, която представи колекцията си, наречена Military Eyes, да получи стипендия за едногодишен курс в академия KOEFIA.

Джейн Роуз

Джейн Роуз

Джейн Роуз

Мериян Башова е победител на конкурса според журито, съставено от дизайнери и брандове, партньори на конкурса, сред които беше и Силвия Кабаиванова, създател на Fashion.bg, която предостави награда на младата дизайнерка Ралица Николова - реклама на стойност 500 лв. във Fashion.bg.

Финалът на вечерта беше бурен и вълнуващ, под звуците на барабани и с приказните творения на Модна къща "Бандерол". Модната работилница на Иван Донев CreativeLab от години работи в посока развитие на промотирането на български таланти в модата. Той определя това като своя мисия и създава фондация, която събира средства именно за тези цели - образование, развитие на таланти и тяхното изграждане на българския и световен подиум.

Бандерол

По време на церемонията Иван Донев призова публиката да повярва в таланта на младите дизайнери и да подкрепи тяхното образование, за да могат един ден те да допринасят за съхранението и развитието на модата в България като изкуство и индустрия с български марки, наложени на пазара.