Съвети за основно почистване на щорите във вашия дом или офис

Няма никакво значение дали домът ви е модерен или не, ако не го почиствате редовно. При основно почистване на дома или офиса, не забравяйте да включите и щорите – независимо дали са текстилни, алуминиеви, ПВЦ или дървени.

почистване на щори

Щорите често се монтират близо до отоплителни уреди или над радиатори, което ускорява тяхното замърсяване. Препоръчително е да ги почиствате основно веднъж годишно, като можете да ги почистите двустранно или едностранно в зависимост от степента на замърсяване.

Почистване на алуминиеви щори

Хоризонталните алуминиеви щори са едни от най-разпространените в домовете и офисите. Те събират много прах върху ламелите си, затова е препоръчително да ги почиствате на всеки три месеца. Почистването се извършва на място – първо се прахосмукират, а след това се забърсват с професионален препарат и памучна или микрофибърна кърпа. При силно замърсяване щорите могат да бъдат демонтирани, основно почистени и монтирани отново.

Пране на текстилни щори

Повечето видове щори, включително алуминиевите и текстилните, могат да се изперат или почистят. Преди да започнем изпиране на текстилните щори, правим оглед, за да преценим дали могат да бъдат почистени на място или трябва да бъдат демонтирани. Най-доброто почистване се постига, когато щорите се демонтират, изперат и монтират обратно. В зависимост от материята се избира най-подходящият професионален препарат за изпиране. Ако щорите не могат да бъдат демонтирани, почистването се извършва с прахосмукачка, микрофибърна кърпа и професионален почистващ препарат. Препоръчително е щорите да се почистват веднъж годишно, за да се избегне непоправимо замърсяване. Ако ви е трудно да се справите сами, доверете се на фирма за професионално почистване като VIP MOP. За професионално почистване на щори в Русе и региона, обадете се на тел.0887699600.

Image by freepik

Тази публикация е създадена с финансовата подкрепа на Европейския съюз – NextGenerationEU. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от крайния получател и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и на СНД.