UNITED COLORS OF BENETTON
пролет/лято 2009

Възхитително блестящо с минимални страсти. Това е жената за United Colors of Benetton в следващата колекция пролет/лято. Колекция от внимателно изучена елегантност, която е измамливо проста. Колекция от прекалено изискани цветове, определени характери, детайли, които никога не са банални, стилове, които са вниматлно изчистени и конструирани и винаги в крак с чистото усещане за променяща се мода.

Градска хармония:
Модата през пролетно-летния сезон интерпретира стила на Одри Хепбърн в “Римска ваканция”. Акцент са изискани палта, малки рокли от 50-те години на миналия век, флорални ризи от шифон, A-образни къси якета и плавни плетени рокли.

Нежна светлина:
Визията на Одри Хедбърн в “Roman Holiday”. Haute couture палта и малките рокли от 50-те. Накъдрени малки флорални шифонени поли. A-line къси якета и надиплени плетени рокли. Текстура от лен и памук заедно с истинска коприна в бледи пастели, само сянка след бялото.

Космическа енергия:
Силни цветове, техно материи, ярки, слънчеви райета. Удобни шорти и бермуди, всички видове деним.

Сен Тропе:
Завръщане към 50-те години: гардеробът е в бяло и зелено или бяло и синьо като са използвани десени на мехурчета.

Завръщане към природата:
Акцент върху романтичния стил и завръщането към природата. Плодови цветове и флорални десени допринасят за пролетната свежест на облеклата. Розовото е комбинирано със сиво, бяло и бежово. Нежни материи и стегнат лен пресъздават класическия стил с леки ретро-препратки.